Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 20   |   TRU @ Kamloops

Kamloops var stopp nr 2 på turen etter noen dager i Vancouver. Det ble det eneste stoppet…

Begynnelsen på slutten av turen… Per oppdaterer og oppdateres på COVID-19 situasjonen i verden. Like før vi ankommer Kamloops fra Vancouver.

Kamloops, 4 timer fra Vancouver, var stopp nr 2 på vår planlagte nesten 4 ukers tur i vestre Canada. Grunnen til at vi besøker denne byen i ørkenen er fordi vi har et samarbeid med Thompson Rivers University og deres Adventure Studies avdeling. På programmet sto to netter hos vertsfamilier, ishockeykamp med WHL laget Kamloops Blazers, kveldskjøring på Harper Mtn med studenter, en hyttetur med TRU Adventure Club og en dag som student på universitetet. 

Like før vi ankom byen fikk Per kontakt med rektor og vi fikk første signal om at turen kunne bli drastisk kortet ned ift planen. Kamloops og Thompson Rivers University begynte å ta i over seg trusselen som COVID-19 utgjorde og i løpet av oppholdet vårt ble det mange endringer i planene og kanselleringer pga tiltak som ble rullet ut. Canada lå noen dager bak Norge i smittetilfeller og dermed også reaksjon men vi forstod i løpet av oppholdet at dagene våre i Canada ville være begrenset. 

I tillegg var et arktisk værsystem som traff vestre Canada de dagene vi var i Kamloops og dermed ble det bl.a. en veldig kald dag på Canadas nest største skianlegg, Sun Peaks Mountain Resort. 

Til slutt fikk vi med oss en ettermiddag med innendørs klatring, et foredrag på universitetet om risiko og friluftsliv med fjerdeårstudenter, en dag på ski på Sun Peaks, en kveld på escape room og to koselige netter hos veldig hyggelige vertsfamilier. Takk til TRU Adventure Club, Thompson Rivers University og vertsfamiliene våre som tok imot oss og viste stor gjestfrihet til tross for svært usikre tider om mye uro rundt pandemi situasjonen i verden og Canada. 

Vertsfamilie «mor» til Tilde og Ingrid:)
Steinkaldt med -15 grader på Sun Peaks Resort. Godt å få en dag til på ski.
God Stemning:)
@sunpeaksmtnresort
Hanne tenker mer på bildet en fotplassering til Susanne sin fortvilelse!
Cliffside klatrehall
Ingunn i fin flyt.
Kamloops. Ørkenlandskap mellom store fjellkjeder. Unikt sted.
På tur like ved Thompson Rivers University med Kamloops i bakgrunnen.