Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 19   |   Ski Life

Vi har hatt noen gode dager i Nelson med 3 lange dager på ski i fjellet. Vi har lært mye om Canadisk skikultur, skredlære og vår skikjøring. Noen har også lært å ta forhåndsregler ved påtagning av ski i bratt terreng… vi har en ski mindre med oss videre til Kamloops. 

Det å ta på fellene igjen 3-4 ganger i løpet av en tur er nytt for de fleste i gruppen. Jakten på den beste snøen i et terreng som tillater kjøring i mange forskjellige himmelsretninger gir muligheter men er også utfordrende i forhold til planlegging og gjennomføring av turer. 

Tree Wells og Tree Bombs er også konsept vi er blitt kjent med. Dette er fenomen som kommer av det som kanskje er den største forskjellen på skikjøring her og hjemme, nemlig skogene. Tregrensen strekker seg oppover fjellsidene til over 2000 meters høyde. Når vi bikker utfor ryggene på disse skogdekte fjellene er det en opplevelse å suse mellom gedigne trær i lekent terreng. 

Vi har levd det gode skilivet med ski på beina før ni om morgenen, hjemme til vårt enebolig sentralt i Nelson til en hjemmelaget middag og lange kvelder i stua. Vi rullerer på huslge oppgaver og har fått nyte svært gode måltid og godt lag rundt bordet. 

Nå bærer turen videre til Kamloops der vi har et opplegg sammen med Thompson Rivers University og deres Adventur Studies avdeling. Det blir tid på universitetet og en hytte overnattingstur med en gruppe studenter. 

Snakkes!