Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Oppstart 2019 Canada Adventure Sports

En Poof og En Smell. Så fort gikk tida før høstferie:) 

Et nytt skoleår er nå godt igang. Skolen er full og av et stort kull er det 8 som har funnet veien til Canada Adventure Sports linjen. Linjen ønsker å gi en allsidig innføring moderne friluftsliv. «West Coast, Best Coast» er et slagord blant mange der vi understreker det geniale med Sunnmøre og British Columbia som lekegrind og klasserom. 

Programmet har vært variert og til tider preget av svært gode forhold for aktivitet og læring. Vi startet klassens aktiviteter med to dagers sykkeltur fra skolen inn i Sunnmørsalpene til Vellesetra DNT hytte. Å oppleve mestringen av en lenger sykkeltur kombinert med oppdagelsen av hvor nært skolen faktisk ligger et av Norges vakreste fjellområder er en fin start på året i regionen. 

Et høydepunkt i linjeopplegget var nok turen til Loen og Via Ferrata. Et nydelig området som elevene fikk oppleve gjennom en spennende aktivitet som også belyser mange interessante tema innenfor forvaltning og tilgjengelighet i moderne friluftsliv. 

Klatring har også vært i fokus med dager med buldring, rappellering og klatring på programmet. Vi rundet av perioden før høstferie med en strålende tur til vårt lokale klatrefelt der vi kjørte kurs i topptau klatring og sikring. I tillegg ble det matlaging på bål og overnatting i hengekøye på en hylle over klatrefeltet. Stjerneklart og vindstille. 

Nå venter bl.a. surfetur til Hoddevika etter høstferien før elevene reiser til Israel og etterhvert også engasjerer seg i årets musikalprosjekt sammen med resten av skolen. Vi ser også fram til en innholdsrik vinter med toppturer på ski, skredlære, vinterfriluftsliv og ikke minst 3 uker i vestre Canada i mars! 

Husk å følg @canadaafhs på Instagram og les reisebloggen fra fjorårets tur til Canada for å få oversikt over hva gjengen har i vente:) 

Starten på dag to med sykkeltur i Sunnmørsalpene.

 

Slakkline på Emblemssanden. Elevene lærte rigging av line og grunnleggende teknikker til å komme igang.

 

Via Ferrata Loen er alltid en suksess!

 

Klatring i klatrefeltet på Magerholm

 

Hygge i høstsolen.

 

Det har blitt noen bål, denne var spesielt fin:)

 

Alltid tid nok for latter og påfyll.

 

Morgenstund over Storfjorden.