Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Nye Eventyr i Vente!

Hva kan jeg vente av et år på Sunnmørsalpene Topptur Canada i 2021-22?

Vi lever i en spennende tid der mange ting er usikre. Et av de store spørsmålene er knyttet reise i utlandet og om det kommer til å være mulig i 2022. Vi planlegger turen til Canada i mars 2022 men tar hensyn til situasjonen i verden og realiteten er at vi kan ikke vite med 100% sikkerhet at det går. Turen vår til Canada er helt unik. Den er satt sammen av meg selv som en drømmetur i vestre Canada. «The Ultimate Adventure Roadtrip» liker jeg å kalle det:) Vi får muligheten til å reise i områder med få eller ingen turister, i nært samarbeid med lokale aktører av høyest kvalitet. På ski, i havkajakk, med surfing og på stisykkel med mer er vi ute i et landskap som tar pusten fra deg hver dag. Jeg bruker også mye av min lokalkunnskap og mine personlige venner og kontakter til å bygge en tur som gir maks valuta både for tid og penger. Jeg er tross alt født i vestre Canada og har tilbragt over 20 år i den verdensdelen så noen fordeler må vi ha:) 

Om det er en ting det siste året har lært meg så er det at vi ikke må undervurdere potensialet i vårt eget nærområde på Sunnmøre. Vi er heldige som får lov å kalle Sunnmørsalpene, fjordlandskapet, Mørekysten, Strandafjellet osv for vårt nærområde. Alt av toppturer, havpadling, klatring osv er oftest mindre enn en time fra skolen. Av og til bruker vi 90 minutter i minibussen:) Jeg har brukt veldig mye tid på å bli kjent i og bruke naturen på Sunnmøre de siste 15 årene. Det er et område jeg er svært glad i og et område jeg kan svært godt. Fra fotturer til skiturer, padling, klatring, sykling. Det er ikke mange hjørner av dette ville landskapet jeg ikke kjenner til og det har jeg lyst til å dele med DEG! 

Uavhengig av reise til Canada så kan du glede deg til aktiviteter og turer vi etterhvert har blitt kjent for. Vi har i året som var klatret mer enn noen gang og holdt på med sportsklatring ute og inne, buldring ute og inne, rappell og via ferrata. Alle elevene får brattkort som en del av klatrekurs med linja. Vi overnatter ute under åpen himmel, i snøhule og i telt gjennom hele året. Vi bruker mye tid på ski fra Strandafjellet Skiesnter til toppturer. Overnattingstur med basecamp i fjellet og toppturer på ski fra teltduken er et høydepunkt på vinteren. Skredkurs hører også med og du blir utrustet til å ta gode valg i fjellet. I år har vi startet et opplegg rundt havpadling også her i Norge. Vi har tilgang til et hus i havgapet som fungerer som base for Grunnkurs Hav. Vi har tilgang til topp utstyr og instruktører med lang erfaring som gir deg en pangstart i havpadling! Dersom vi ikke reiser til Canada vil det være lagt opp til enda en padlesamling med Teknikkurs Hav som kompetansemål. Selvsagt så skal vi også få med oss uforglemmelige dager i vakre Hoddevika for surfekurs som vi har gjort i en årrekke. Lokalt så har det blitt utviklet et nytt anlegg for stisykling som vi også har mulighet til å ta i bruk. 

Målet med linja er å gi deg erfaring som gjør deg trygg nok til å fortsette aktiviteten og læringen etter dette eventyrlige året med oss. Det målet mener jeg at jeg klarer å innfri med god margin uavhengig av reise til utlandet og basert på tilbakemeldingene fra årets elever så stemmer det godt. 

Eivind Ramsli gikk Sunnmørsalpene Topptur Canada i året som var og har dette å si om linja og skolen:

«Canadalinjen for meg har vært en opplevelse for livet. Jeg har virkelig stortrivdes på skolen. Både med skolen generelt men ikke minst linjen. Canadalinjen knytter folk sammen, gjennom turer i fjellet eller linjeaktiviteter rundt skolen. Mange leser kanskje om linjen og tenker at dette er bare for sprekinger, men ikke la dere skremme. Alle er velkommen og tas ekstremt godt vare på. Dersom du er interessert i natur, kanskje spesielt fjellturer, er Canadalinjen et supert valg. Personlig hadde jeg aldri prøvd topptur på ski, men det er noe jeg kommer til å gjøre når jeg får sjansen fremover. Dessuten er læreren hardtarbeidende og gjør alt for at vi skal få det beste opplegget – Og det skader ikke at han tar masse flotte bilder vi kan ta med oss videre i livet.»

Eivind nyter buldring på Sulebust

 

Du kan lese mer om vinteren vår HER. Vi fikk en fantastisk linjeuke med både hav og høyfjell i april som du kan drømme deg vekk i HER

Om du har spørsmål om linja, skolen, hvordan vi tenker et år med eller uten reise så er det bare å ta kontakt!

Håper vi treffes til høsten! 

Per Strøm
per@alesundfhs.no
48 60 31 62

Topptur i verdensarv fjordlandskap høyt over Geirangerfjorden!
Stemning på tur:)
Må opp for å nyte ned:)
Langfjella en nydelig dag i februar. Vårt mest brukte fjellområde for toppturer på ski under en time fra skolen.
Viktig med gode hvile. Utsikten til Storfjorden og Sunnmørsalpene fra vår faste camp på klatretur er noe for seg selv!
Tiril nyter dagens siste stråler i veggen på Magerholm.
Elise i fin flyt på svaet:)
Høsten i Hoddevika er magisk.
Ut til dagens andre surfeøkt.
Vi lærer sammen!
Elise i stort landskap på tur til Via Ferrata Loen.
Sunnmørsalpene i vårt hjerte!
Buldrehallen på Moa. Et av vestlandets beste buldreanlegg 20 minutter på sykkel fra skolen!
Slakkline på Emblemssanden. Kan det bli mer idyllisk?
Zennmøre. Kveldsstund ved huset på Herøy i forbindelse med kajakkurs.