Søk plass
Hjem  |  Canada | Canada Backcountry   |   Nelson – the Queen City

The Dancing Bear Inn tok varmt imot oss kvelden 21.mars, tross kjølig og grått vær.

Byen Nelson er anerkjent for sin imponerende samling restaurerte bygninger fra glansdagene i gullrushet mot slutten av 1800-tallet. I tillegg, og en av hovedgrunnene til at vi gjør dette stoppet, er de imponerende omgivelsene med enorme mengder fjell, store mengder snø og en unik kultur med gjestfrie vennlige lokale som elsker naturen og lever tett med den. Her skulle det utforskes, kjøres og læres masse.

Bob og Kine fra Summit  Mtn Guides er våre faste samarbeidspartnere i the Kootenays for toppturer på ski. Bob er en legende av en guide som har blant annet hatt den norske kongefamilien på kundelisten. Kine er fra Arendal men har skapt et drømmeliv for seg selv som hovedsaklig heliski guide der 12000 høydemeter skikjøring i urørt løssnø er helt normalt. Sammen er de en super bra duo som vi lærer masse av og deler skigleden med. Vi fikk input på skredtema, skiteknikk, ruteplanlegging, utstyr, Kootenay Culture og lokal dyr og planteliv. Vi fordelte dagene på området bak Whitewater Resort og Kootenay Pass. Vi hadde egentlig planer om en dag i skitrekket i Whitewater på dag tre men mildvær og regn høyt opp etterfullt av minusgrader på natten fikk oss til å se andre steder etter en innholdsrik dag. 

Den siste dagen i Nelson ble en nydelig vårdag med rolig tempo; utforsking av Nelsons mange kriker og kroker, kaffe i sola og deretter en tur til Ainsworth Hotsprings.

Det finnes flere varme kilder i Canada og i Ainsworth har de laget til et fint området med basseng og mulighet til å gå inn i en grotte. Vannet i grotten holder en temperatur på 42 grader, og i bassenget ligger det på 35 grader.  Såre skimuskler ble varmet opp av både sola og vannet.

Etter et par timers bløtlegging tok vi veien mot Kaslo. Der ligger firmaet Stellar Heliskiing. Kine er ei raus dame og hadde invitert oss til å sjekke ut helikopter hangaren til Stellar og fortelle oss enda mer om heliski industriet in Canada og hennes hverdag som heliski guide.