Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Et Heftig Halvår!

Første halvår for Canada Adventure Sports linja er i historiebøkene. Dette er en ny linje for skoleåret 2018-2019 med mye på programmet også i Norge. Vi ser fram til langtur til Canada i mars og april 2019, men det er mye kjekt å se tilbake på allerede! Her er noen av høydepunktene fra høsten.

BLI-KJENT-TUR

Blogginnlegg fra turen HER

Sykling fra skolen og inn i de majestetiske Sunnmørsalpene til Velleseterhytta. DNT hytta i Velleseterdalen var utgangspunkt for kjekke aktiviteter og mye hygge:)

PADLING I BROSUNDET OG BORGUNDFJORDEN

Første møte med kayakpadling for elevene med utgangspunkt i Brosundet i Ålesund. Unike omgivelser for å kjenne på friheten av å gli over speilblank fjord!

HINDERLØYPA «OVER STOKK OG STEIN»

Vi tok turen til Ørsta for å teste oss på løypa til Over Stokk og Stein. En skikkelig utfordring som gav stor mestringsfølelse. Lokale folk som får til spennende arrangement er alltid verdt et besøk:)

OPPDRAG ROMEDALEN

Som siste del av linjedagene tok vi turen inn til fantastiske Romedalen der vi overnattet under åpen himmel i hengekøye, laget mat på bål og fikk en uforglemmelig topptur til Middagshornet via Hallehornet på morgenen. Dette er en spennende ryggtravers med utsikt inn i den kjente klatredalen Molladalen og panorama utsyn til store Sunnmørstopper som Kolåstinden og Romedalstinden. Vi begynner å bli kjent i områder som vi kommer til å besøke igjen med ski på beina!

KLATRING 

Vi har hatt en dag med klatring inne i lokalene til Ålesund Klatreklubb, en dag i Buldrehallen og en dag ute med sportsklatring og rappell i veggen på Magerholm. 

SURFING

Hoddevika fikk besøk av Canada gjengen. Vi bodde hos Lapoint Surfcamp Hoddevika som også sørget fra utstyr og instruksjon i vannet. Det ble også brukt tid på strandryddeaksjon i regi av Nordic Ocean Watch i løpet av oppholdet i havgapet! 

THANKSGIVING

Det hører hjemme for en Canada klasse å stelle i stand skikkelig Høst Takke Fest! Det ble ikke spart på noe med kalkun og tilbehør. Selvsagt avsluttet vi måltidet med en tradisjonell gresskarpai. 

MØRKETIDSOVERNATTING

Lokalfjellet vårt, Emblemsfjellet, fikk besøk en natt i November. Hodelyktvandring og hengekøyeovernatting. Det ble en vindfull natt på fjellet, men god stemning var det. En opplevelse for livet:) 

JULETREFEST I DET FRI

Vi tok med oss vennene våre fra Sør-Amerika-Xplore klassen og feiret adventstiden med juletrefest på fjellet like ved skolen. En av de vakreste stedene på jord hadde fått på seg hvit drakt for anledningen og det var klart for en julefest utenom det vanlige. Grøt kokt på bål, pynting av «juletreet» og juletregang på programmet denne uforglemmelige dagen. 

 

Dette er bare et utvalg av høydepunktene i høst. I tillegg til aktivitet på linja har elevene våre fått med seg toppturer i Sunnmørsalpene på topper som Slogen, Saksa og Straumshornet, vært på flere dagers vandring over Dovrefjell og hatt valgfag som stisykling, dykking og klatring. Vi har satt oss inn i samfunnsaktuelle tema rundt naturforvaltning og ressursbruk, laget enkelt turutstyr, hatt fotokurs og gått på slakkline! 

Over jul dreier vi fokus mot ski og snø med topptur og vinterfriluftsliv. Det blir også mer om Canada i forberedelsene til 3 uker med ski, sykkel, surf, kayak m.m. i vestre Canada ut på våren. 

Husk å følg oss på Instagram @canada_adventure_sports_afhs og på #alesundcas!

Virket dette spennende? Det er mulig å søke skoleplass på Ålesund Folkehøgskole og Canada Adventure Sports linja allerede nå. SØK NÅ!

GLIMT FRA HØSTENS HØYDEPUNKT

Foto: Per Strøm