Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Canadian Winter

Tekst og Foto: Per Strøm

Canada Adventure Sports klassen har hatt en innholdsrik periode etter jul men ski og topptur i fokus. Som eneste linje med ski og topptur som fagfelt ved Ålesund Folkehøgskole utnytter vi vår enestående beliggenhet til å komme oss ut på ski nærmest hver uke i perioden mellom jul og langtur i mars. Skolen ligger perfekt plassert for å kunne ha mange tur muligheter med reisetid under en time uansett forhold og ligger under en time fra Strandafjellet Skisenter, et av Norges beste skianlegg. Noen uker med mildvær og ellers ugunstige forhold gjorde at vi måtte improvisere til tider, men alt snudde i slutten av januar og en flott vintersesong på Sunnmøre har det vært! I tillegg til ski på linjedagene har de fleste av Canada elevene også vært med på FriFlyt valgfag på Strandafjellet Skisenter og på Topptur Ski valgfag. Dette gir enda en dag i uka med ski fra jul og ut skoleåret! 

Elevene begynner å bli godt kjent i Sunnmørsalpene etterhvert som vi bestiger nye topper og beveger oss i nye områder. Det er mye å ta av og det er kjekt å se at elevene vokser for hver tur og er klare for større utfordringer.

Vi fikk eventyrlige forhold ved offpiste skikjøring på Strandafjellet Skisenter, spennende dager på Safe is Cool Avi School (skredkurs) der vi hadde base på Stranda og årsbeste forhold på telt og topptur tur forrige uke. Med ski in ski out teltleir på 600 moh med fjordutsikt og bunnløs pudder rett ut for teltduken var det en tur vi aldri glemmer. 2 netter i telt vinterstid var en opplevelse som gav utfordringer, men også mye mestring. 

Nå venter kjekke skiopplevelser som en del av turen vår til vestre Canada om en uke. Vi skal blant annet kjøre på ski i Cypress Mtn skianlegg i Vancouver, stå på ski med studenter fra Thompson Rivers University i Kamloops, ha tre dagers skred og topptur kurs med Summit Mountain Guides i Nelson og nyte eksotiske høydemeter i regnskog en i Garibaldi området ved Squamish og Whistler. Når elevene er tilbake på Sunnmøre etter påskeferien venter det som kanskje er den beste tiden for lange dager i fjellet på ski. Vår skikjøring og muligheten til å prøve oss på noen av områdets større klassikere er et høydepunkt!

Husk å følge reisebloggen vår og @canadaafhs på Instagram for glimt inn i vår hverdag. 

 

Ingunn signerer siden ned til teltleiren på vår InTents basecamp tur:)
Gjengen på vei mot Jolgrøhornet med Sunnylvsfjorden i bakgrunnen.
Teltliv:)
Høyt over Hevsdalen like utenfor løypene på Strandafjellet Skisenter.
En blid gjeng og en av grunnene til smilene i bakgrunnen…
Tilde nyter kveldslyset etter dagens andre topptur fra teltleiren.
Strandafjellet. Fjell, fjord og løssnø.
Susanne i fin driv ned fra Høgsvora. Ålesund by er synlig i bakgrunnen.
Ida i kjent stil ned fra Auskjæret i Sykkylven.
Idyllisk i Liabygda.
Ingrid på Strandafjellet.
Med 30 cm nysnø, minusgrader, sol og vindstille var denne turen i Vaksvika en av sesongens fineste.
Hanne smiler tross stormen som herjer rundt henne ved toppen på Jolgrøhornet.
Sofie finner flyt ned fra Fremste Blåhornet i Stranda kommune.