Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Camp Canada

Vi er velsignet med endeløse jaktmarker for toppturer på ski og vinterfriluftsliv i vårt lokale område. Selv med høy skredfare og utfordrende værforhold i form av mildvær og vind fikk vi en flott to netters «vintertur» i forrige uke.

Onsdag etter middag reiste vi en time inn til Stavseng i Stranda kommune. En time med skigåing ventet før vi var framme ved tidenes teltplass godt beskyttet fra vind med lett tilgang til ved og vann, fjordutsikt og ikke minst midt opp i et eventyrlig skiterreng. Området har det meste en skiglad person kan ønske seg fra flere flotte topper til deilig cruising i slakt terreng, til bjørkeskog som byr til dans med god avstand mellom trærne og akkurat passe bratthet.

Med skredforhold og værutsiktene som de var var vi veldig glad for de timene med opplett mellom regnbygene som vi fikk for å ta oss en luftetur på Ansokhornet, 888moh. Et Instagram verdig utsiktspunkt som du kanskje har sett før i reklame for området. Et uforglemmelig møte mellom fjord og fjell i barske forhold.

Vinterovernatting i telt gir mange muligheter for økt komfort i forhold til sommerhalvåret i form av kuldegrop som gjerne blir til både utvidet lager, kjøkkenbenk, garderobe, omkledningsrom, gang, finstue osv:) Det er noe eget med å lære seg å trives når man ellers skulle tenkt det var for kaldt eller vått til å nyte overnatting i naturen. Livet blir enkelt. Eat, Ski, Sleep, Repeat. En rytme vi så vidt kom inn i men som var godt å erfare. 

At denne turen blir en klassiker for Canada kull framover er det lite tvil om. Gull!

Nå gleder vi oss til skiturer i Nelson og Whistler på tur til Canada om knappe fire uker.

Canada linja har toppturer på ski som fokusområde i vinter og vårsesongen med nærmere 30 dager på ski i skolesammenheng fordelt på linje og valgfag. Vi er opptatt av høy trivsel for alle ferdighetsniva, du må gjerne være nybegynner på topptur! Vi har fokus på å lære skiteknikk til bruk utenfor preparerte løyper, turplanlegging og skredlære. Skolen holder alt du trenger av skredutstyr som kan leies svært rimelig til bruk hele sesongen.

Flott Gjeng:)

Kameratsjekk av Sender/Mottaker utstyr før topptur. Skolen har topp utstyr til svært rimelig leiepriser for alle elever ved skolen. 

Store Omgivelser

Vinter og Telt = Sant

Trivsel og Fellesskap:)