Søk plass
Hjem  |  Australia Roadtrip | Backpack til California   |   Yosemite Valley og El Capitan
Lørdag 26. mars:
I dag dro vi innover til Yosemite igjen for en dag to! Planen for dagen var Yosemite Vally og alle de praktfulle undrene i parken! Vi kom kjørende innover til hjertet av Yosemite tidlig på morgenen for å få mest ut av dagen. Til å være «off season», var det masse mennesker i parken, man kan bare undre seg over hvor mange det er når det er sesong! 
Det første vi så da vi kom inn til hjertet av parken var El Capitan som tårnet over oss, en vegg av granitt, stolt og stor. I sentrum av parken er det en rute som man kan kjøre gjennom, stoppe opp på steder og se på de store attraksjonene som Half Dome, El Capitan, Yosemite Falls og Yosemite Village. Half Dome var like spektakulært som man skulle trodd og Yosemite Falls kunne man stått og glodd på i timesvis, bare hørt på lyden av vann som strømmer. Det er faktisk det femte største fossefallet i hele verden. Været var knallblått med strålende sol som skinner igjennom deg og gjør en så glad. 
Men mektigst av alt var El Capitan. Når man sto på bunnen av fjellet som er over 900 meter rett opp, kunne man bli svimmel av hvor høyt det var. I fjellveggen så vi hele seks klatrere og to telt midt i fjellveggen. Man kunne bli imponert over hvordan de i det hele tatt turte det.
Mens vi satt og så på fjellet, kom vi inn på å snakke om Alex Honnold, som friklatra uten sikring og hjelm opp hele El Capitan. Alle ble så fascinert over hvordan han hadde klart det,  så når vi kom hjem til Groveland, måtte vi bare se Free Solo, dokumentaren om hvordan han hadde klatra opp El Cap på tre timer og 56 minutter!!! Jeg gråt en liten tåre over hvor majestetisk det var. 🙂 
Kvelden besto av TACO til middag, jaccuzzi og film. En perfekt avslutning på en PERFEKT dag, på et sted jeg tør å påsta er et av de VAKRESTE på jord. Det gledes til de neste dagene og flere nye inntrykk.
Reisehilsen fra Anna
Stipendiat