Søk plass
Hjem  |  Australia Roadtrip   |   Sydney og Lilla-way outback

Skrevet av Astrid og Regine

9. mars
Etter lange flyturer var klassen lei og trøtt. Vi hadde en fridag denne dagen som vi fikk til å oppleve litt av Sydney, før vi skulle videre inn til outbacken. Klassen splittet seg opp i ulike grupper og gikk rundt for seg selv, de aller fleste gikk til operahuset og så litt mer av byen. Vi kjøpte oss lunsj, som noen av oss spiste ute i en park.

10. mars
Turen går videre til byen Alice Springs i outbacken. Hvor vi skal være en liten stund. Etter at vi landet i Alice Spring skulle vi kjøre fem timer med en lilla buss til Lilla. Det var ikke dekning på denna turen. Vi kom fram og fikk en liten omvisning, vi bestemte oss for å sove i samme rom, mens noen ville sove ute. Som en velkomst fra aboriginerne ble vi røyket inn i landet. Vi gikk rundt et bål fikk blader løftet rundt oss.

 

 

Etter en natt ute var det laget klart frokost til oss av guidene. Rundt klokka 09:00 var det ut på tur med myggnetting og god guide i Keith, Phillip og Vera. Der fikk vi se mye av historien til aboriginere. Hvordan det så ut før i tiden og hvordan ting ble brukt. Etter denne flotte turen i solen kom vi tilbake til vannmelon og is, zooper doopers. Deretter etter en time siesta ble vi introdusert til aboriginernes malerkunst, dot-painting. Da lagde alle hvert sitt maleri, de fleste av sin egen hånd mens vi fikk lære om de forskjellige tegnene aboriginerne brukte for å kommunisere med hverandre. Så var det over til å prøve å kaste spyd og boomerang, hvor ingen gav seg før den fake kenguruen var nede. Dagen ble nydelig avsluttet av ord for kvelden av Astrid og så en nattehimmel full av stjerner.

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.