Søk plass
Hjem  |  Australia Roadtrip | Uncategorized   |   magiske Uluru

14.-16 .Mars

Av Mia og Ida.

I dag har vi stått opp tidlig (4:45) for å kunne gå rundt Uluru. Vi kunne se hvordan Uluru ikke bare var en firkant men at den hadde masse forskjellige «mønstre» der den skillet seg ut. Langs turen kunne vi lese historier om fra kulturen til First Nation people som var knyttet til Uluru.

I dag reiser vi også videre til Alice springs som er siste stopp på vår outback-tur, selv om Alice Springs er et tettsted. Turen til Alice springs tok ca 5 timer ink et stopp på Erldunda som er Australias midtpunkt.

Etter vi var ankommet Alice Springs flyttet vi tingene våre inn på G’Day Caravan Park, der det var rom med aircondition, tre svømmebasseng og en vannsklie som begge magnusene og Sofie koste seg på.

På kvelden fikk vi pizza av Reg, noe som alle syntes var godt. Etter middag kom Rex, som eier en reptilpark, med tre forskjellige øgler og to slanger å vise oss. Øglene het Jack, Snickers og Hugh, mens den tamme slangen het Barry. Den siste slangen var en giftig slange som Rex hadde fanget før han kom, dette var den alle syntes var skummel. Jack kunne sitte og satt på hode til Marie. Snickers har blå tunge som ga deg ett kyss med tunga for å lukte på deg. Hugh hadde en hale som så ut som hode og bakbeina var 180grsder snudd for å beskytte seg mot rovdyr.

Torsdag 16. mars
Etter mange tidlege morninger kunne vi i dag sove til halv sju. Så reiste for å utforske tre vannhull. Men to av dei kom vi oss ikkje til fordi vegen var stengt grunna ein skogbrann som hadde vert i området og det var framleis røyk der. Men det vannhullet vi kom oss til fekk vi oss ein god svømmetur sammen med sjøgrasset, som fleire var litt redd for var ein slange. Siden lunsjen skulle vere med eit av dei andre vannhulla som da viste seg at vi ikkje kom oss til, blei det heller lunsj inni bussen sammen med airconditionen.
Etterpå fekk vi utforske sentrum av Alice Springs og sett i litt butikker. Der fekk vi kjøpt oss både suvenirer og noko kaldt å drikke. Til slutt avslutta vi dagen ved bassenget der vi kjølte oss ned og kanskje blei litt solbrente…

Blogg 17. Mars

I dag var dagen vi skulle reise fra Alice Springs og vår lokale guide Reg fra Remote Tours, noe som gjør at vi må klare oss uten et all-inclusive liv der Reg har fikset alt for oss. Vi fikk litt tid til et forfriskende morgenbad i basseng før vi dro, noe som flere benyttet seg av.

Vi tok et siste bilde med vår kjære guide Reg i Alice Springs, og så var det å fly med Quantas  til Sydney og deretter Brisbane. Fra Brisbane måtte vi leie en minibuss fordi vi ikke rakk siste rutebuss som kunne  ta oss til Byron Bay så sent.  hvor vi møtte multi-port Australia som er en annen linje på skolen. Dagen ble lang, men alle var glade for å være fremme i Byron Bay.

#remotetours #watarrkafoundation

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.