Søk plass
Hjem  |  Australia Roadtrip | De lange linjereisene   |   Kata Tjuta og to dager uten Wifi i Lilla

Under finner du massevis av bilder fra de tre siste dagene til Australia Backpack. Vi har vært i Australias dypeste Outback (uten dekning!), og det har vært herlig. I stedet fikk vi nydelige landskap, unike kulturopplevelser og en heeeeeeerlig stjernehimmel til både kvelds og frokost. Nederst i innlegget kan du lese elevenes egne detaljerte innlegg fra disse tre dagene!

 

27. mars: Kata Tjuta, Valley of the winds og Lilla!

Idag fikk vi en tidlig start på dagen og en god gåtur med mye historie og mye fin natur. Vi gikk drakk vann og gikk litt til. Da vi kom tilbake til campen etter turen på 3 timer var det klart for enda en god lunsj med pasta, meat pie, salat og fluer. For noen fluer. Vi satte oss inn i bussen klare for en 4 timers tur til Lilla.

Da vi var framme kom vi til en liten landsby med 12 innbyggere. Der var det 4 flotte hunder som gikk fritt og vi fikk vårt første møte med Keith og Lewis. To aboriginske menn som var lystne på å lære oss om deres kultur.

Vi gikk en aboriginsk «cultural walk» der fikk vi møte flotte historier som aboriginene har som deres skaperhistorie, vi endte turen i et lite vannhull hvor vi satt i stillhet og nøt naturen og det vakre landskapet.

På kvelden var det duket for middag, kyllingklubber. En kjempegod rett både for oss og for hundene. På slutten av kvelden var det litt ustø gitarspilling rundt et bål og god stemning. Stjernehimmelen lyste over oss og alle var klare for en ny dag da vi la oss i hengekøye eller swags.

—-

  1. mars: Kings Canyon, skolebarn og dot-painting

Idag var det igjen opp tidlig kl 5 for å gå en tur til Kings Canyon. Turen startet med heart attack hill hvor vi fikk fort opp pulsen. Tom, guiden vår, fortalte oss mye om de forskjellige plantene som vokste i området. Vi stoppet også opp og spiste kjeks til et fint idyllisk vannhull, dette området ble kalt Garden of Eden og levde opp til navnet sitt. Så var det en god lunsj før det var klart for å møte skolebarna. Det var 5 barn her denne dagen og først fortalte vi dem om Norge etterfulgt av norske sanger og leker, det var også blandede meninger om makrell i tomat som de fikk smake på. Barna var veldig sjenerte men også veldig søte. Etter dette fikk vi litt fritid hvor noen av oss solte seg mens andre søkte skyggen. Keith hadde duket opp med dot-painting hvor vi alle fikk male og ta med oss bildet vårt hjem. Deretter var det smaking av kengeruhale og dette smakte litt som pinnekjøtt med en vri. Til middag var det forskjellig kjøtt og godt tilbehør. Darya lærte oss også om stjernene og hvordan de var forskjellige til stjernene i nord og til dessert var det godt nybakt brød. Da kvelden kom la vi oss under stjernene og på natten kom noen av hundene og sov med oss som sov ute. En fin siste natt i outbacken.

—-

29. mars: Cultural Walk og Reptilpark i Alice Springs

Vi starta dagen klokka 6 med deilige pannekaker til frokost, etterfulgt av rydding av campen før Alice Springs var neste hovedmål. På campen i Lilla har de et rituale der vi går ut av «the country/land» for å reflektere over tiden vi har tilbrakt der. Før Alice gikk vi en liten bush walk og lærte mer om aboriginsk mat og kultur. Vi var veldig heldige å få smake larve(!!) på denne turen, namnam:) Vi kom frem til Alice tidlig ettermiddag, og etter to dager i outbacken var alle veldig gira på en lang dusj og å endelig sjekke snap. Men etter ankomst til Alice hadde vi bare en knapp time med tid til dette før turen bar videre til reptilmuseumet som ligger i nærheten. Her fikk vi holde et par øgler og en slange, ææ! Pizza var, til alles store glede, på menyen denne kvelden. Takk for mat og god prat:) Klem Emilie M. og Frida H. <33