Søk plass
Hjem  |  Australia Backbacktur 18 | Australia Roadtrip   |   I gruvebyen Cooper pedy bor vi under jorda!

Blogg : Silje

Det var nok enn gang enn tidlig morgen, vi spiste frokost, pakket og sattet oss i bussen i mørket og fikk med oss den vakre soloppgangen fra buss vinduet. Vi så også mange kengeruer som hoppe over veien da vi kjørte i mørket og emuer.

Etter noen koselige timer i buss med allsang, idol og soving kom vi til Lake Hart, salt lake. Det så nesten ut som snø pga sjøen som har trekket seg tilbake flere 100meter og lagt igjen saltet som er helt hvit

Etter enn kjøre tur til kom vi frem til Cooper Pedy.

Blogg tekst : Sandra

Endelig var vi fremme i gruvelandsbyen Coober Pedy, som også er kjent som verdens opalhovedstad. Der fikk vi omvisning både over og under bakken. Dette var også stedet der flere av scenene fra både de nye og gamle Mad Max filmene ble spilt inn. Stedet er også kjent for å ha flere undergjordiske hus for å beskytte mot varme, og dette fikk vi ta og føle på da vi innrettet oss for å sove i køyesenger under bakken.

Etterpå var det tid for pizza, og mens vi ventet på at maten skulle komme, stakk noen ut for å se på solnedgangen, og deretter oppdage den store, oransje månen som dukket opp over røde sanddyner. Da pizzaen endelig kom ble vi møtt med litt diverse topping, blant annet både fisk og egg. Vegetarpizzaen til Sebastian falt derfor i god smak hos de fleste, og det ble desverre ikke mye igjen på den stakkar ene personen som faktisk ikke spiser kjøtt.

Kirkebesøk i katolsk kirke under jorda…kjølig og behagelig temperatur her.