Søk plass
Hjem  |  Australia Multisport | Australia Multisporttur 18   |   I dyrenes verden
Mandag 12.mars dro multisportklassen til det kjente Australia Zoo. Det er en dyrehage som den avdøde Steve irwin åpnet i 1987 som het da Crocodile Environmental Park for å blant annet sikre saltvanskrokodillens eksistens. Men så ble parken omdøpt til Australia Zoo i 1992. I dag er det familien hans som eier dyreparken. Steve Iriwin hadde en dokumentarserie som heter The crocodile hunter som gjorde at dyreparken ble en stor turistattraksjon. Den ligger i Beerwha i Queensland. Når vi kom inn i dyreparken fikk vi alle et kart hver som hadde oversikt over hvilke dyr som var hvor. Men disse kartene ble brukt som paraply på grunn av en regnbyge som kom midt på dagen. Men vi fant frem likevel til alle dyrene i parken
Dyreparken er mest kjent for krokodillene sine og foringen av dem som skjer med publikum til stede. Vi var på et show i dyreparkens crocoseum der vi fikk se at de foret en saltvannskrokodille. Showet hadde også med forskjellige fuglearter som finnes i Australia. Og de fløy rundt i crocoseumet for å vise seg frem. Det var blant annet papegøyer og en ørn. Det var st veldig underholdende show med mange fine dyr å se på.
I tillegg til krokodillene har dyreparken mange dyr fra selve Australia, men også Asia og Afrika. Vi fikk både se og klappe koalaene og kenguruene som fantes i dyreparken. De hadde to kenguruparker der det gikk kenguruer og wallabies fritt rundt. Der kunne vi ta bilder, mate og klappe dem. Det ble mange forsøk på selfies, men ikke noen som var vellykka siden kenguruene ikke var så interessert i å ta bilder. De var mest interesserte i å spise og slappe av.
Dyreparken hadde også en «koala walk» der det satt koalaer i små trær langs en sti der vi kunne klappe dem og ta bilder av dem. De var mest opptatt av å spise ekalyptusblader og sove, men var enklere å ta bilde av enn kenguruene.

Dyrehagen har dyr fra Afrika som giraffe, Zebra og nesehorn. De gikk alle sammen på samme sted og det var laget som en savanne. Fra Asia hadde de dyr som tiger og noen røde pandaer, men de var vanskelige å få et øye på siden de gjemte seg i trær. Denne dyrehagen var en fin opplevelse og vi fikk alle sett de dyrene vi håpte å se. Fra Australia zoo dro vi videre til Baron Bay som var en kort busstur unna.