Søk plass
Hjem  |  Australia Multisport | Australia Multisporttur 18   |   «Dette er det gøyeste jeg har gjort»

Dag to i Byron Bay var nok en adrenalinfylt dag. Dagen som mange multisportere hadde grugledet seg til. Det er ikke hver dag en lar seg koble sammen med en totalt fremmed person, som skal slenge seg ut fra ett fly fra 14000 meters høyde.

Et stort usikkerhetsmoment denne dagen var været. De siste dagene har det ikke vært hoppet fallskjerm her i Byron Bay pga både regn og vind, men værmeldingene var bedre denne dagen. For å ha best sjanse for å få hoppe dro vi ut til fallskjermbasen i Byron Bay allerede kl 06.00 på morgenen. Etter registrering og noe venting fikk den første gruppen klarsignal til å gå ombord i flyet. sammen med sin utkårede, som vi såvidt hadde hilst på. Snakk om tillitserklæring ovenfor denne mannen, som jeg om noen minutter skulle kaste meg ut av ett fly sammen med.

Spenningen i flyet var overraskende lett og ledig med tanke på hva vi snart skulle gjøre. De profesjonelle fallskjermhopperne, som utrolig nok har dette som jobb både vitset og tullet. Etter noen minutter i luften begynner vi tydeligvis å nærme oss riktig høyde. Jeg får de siste instruksjonene om hva som skal skje, før jeg ser døren går opp. En etter en velter ut av flyet, før det er min tur. Jeg rekker ikke tenke så mye før vi har aket oss helt bort til døren. Nikk som kompanjongen min heter tar tak i karmen på flyet før vi velter ut av flyet. I flere sekunder er vi i fritt fall og alt oppleves egentlig som kaos, helt til Nikk drar i snoren og fallskjermen løses ut. Da rykker det til og det føles som om vi blir dratt oppover igjen. Nå er det bare fantastisk. Jeg kan se det flotte fyret her i Byron Bay, utover det fantastiske sandstranden og utover det blinkende havet. Nå er det bare deilig. Det jeg hadde av nervøsitet er fullstendig borte og jeg føler meg som en fugl, her jeg speider utover Byron Bay.  Nå går det så alt for fort nedover og vi nærmer oss landing. Nikk manøvrerer oss i en fin bue nedover mot gressplenen før jeg tar opp beina mine og vi bare seiler ned langs gressletten. Alt er over, og jeg hører adrenalinfylt hyling fra mine medelever som akkurat har landet. Det er ikke tvil. Dette er det gøyeste jeg har gjort!