Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | Afrikaturen 18   |   Sykkeltaxi i Kisumu

av Benedikte og Synne

Mandag 26. februar 2018
Første post på dagens program var en tur i Matatu. Det var gøy, varmt og skikkelig trangt. Musikken sto på for fullt og det var stort engasjement. Turen gikk til Kibuye-markedet der vi fikk se damer med fruktkurver på hodet, heksedoktorer og sterke, kjekke menn som deljet løs på metall:)
Ved enden av markedsbesøket ble vi møtt av en stor hord sykkelmenn som skulle ta oss til sentrum av flotte Kisumu. Sofie la an på sin sykkelmann, men hun hadde ikke nok å gi tilbake for hatten hans. Ved sykkelturens ende ble det tid for nok et marked. Her fikk vi blant annet se stakkars høns bundet ved føtter og til en grusom skjebne, dundunduuuuuuuuuuu……..

I Kenya må du betale 3000 for 12 GB data. Heldigvis er dette bare 230 norske kroner. Vi fryktet å måtte vente i det uendelige, men fikk umiddelbar hjelp (etter litt venting da, men i Afrika går alt veldig sakte). Mange er glade for at fremtidige 6-timers bussturer ikke blir uten nett.
Så bar det hjem til lunsj, nok en gang i Matatu (som om mulig var enda mer kaotisk enn den forrige). Celine satt med hjerte i halsen (å kjøre i trafikken i Kenya er ikke hennes hovedfornøyelse), men vi kom oss trygt frem likevel. Etter lunsj fikk vi bruke bittesmå sager til å lage hoder av skum. Sånn derre skumputeting altså, ikke shaving cream som Tarald kutta seg med i hele ansiktet (muligens litt pga den nye barberhøvelen også).

Om natten har vi to (tre i natt) englevakter som passer på oss bak den høye muren og piggtrådgjerdet. Disse kom vi i snakk med i kveld (denne gangen med oversetter, Mari og Synne forsøkte (uten hell) å kommunisere også i går). Disse guttene har både 4 og 6 koner, men dette er altså helt vanlig i Masai-kulturen. Noen av oss var aktuelle fremtidige koner, men det er heller få som synes det frister å bli satt lavere enn en ku.
Denne dagen har vært enormt innholdsrik og vi føler oss heldige som får være en del av denne reisen (vi mener det altså<3)