Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | De lange linjereisene   |   Reise fra Serengeti

Av Emilie og Hans Jørgen.

Jambo! Etter en god natt søvn, med unntak av noe bråk fra hyener i løpet av natta, sto vi opp kl 06.00. En del var syke dagen før, men heldigvis våkna de fleste i bedre form denne morgenen. Vi satte oss i safari bilene, og kjørte avgårde. Kl 06.45 sto solen opp, og det var en helt ubeskrivelig vakker opplevelse å se savannen med den rosa horisonten omgitt av zebraer, gnuer og andre dyr. Vi kjørte videre og oppdaget en hel flokk med løver som holdt på å spise tre gnuer til «frokost». Plutselig hørte vi en hyene som begynte å hyle for å tilkalle seg flokken sin. Hyener er åtseletere og ville selvfølgelig ha tak i resten av løvene sin mat. Dette ville ikke løvene ha noe av, og vi ble vitne til en maktkamp mellom de. Veldig kul opplevelse å få se dyrene i sitt naturlige habitat!

Rundt kl 08 kjørte vi tilbake til leiren og spiste en nydelig frokost bestående av pannekaker, omelett, toast og frukt. Etterpå pakket vi sakene inn i bilene og tok gruppebilde med teamet vårt før vi dro. Vi har hatt med oss endel folk for å gjøre denne turen mulig, og det har tatt skikkelig godt vare på oss! Vi har hatt med oss fire sjåfører, en kokk, en assistent og Fred som var sjefen for det hele.

På veien hjem stoppet vi når vi så dyr langs veien for å ta noen siste dyrebilder. Veien tilbake var ekstremt humpete, men vi kosa oss veldig fordi! Den ene bilen punkterte, men heldigvis hadde alle bilene reservedekk. På veien hadde vi noen korte stopp, blant annet for lunsj og handling av suvenirer. Etter rundt 9 timer på veien var vi endelig fremme på hotellet. Det var utrolig deilig med en dusj, og en deilig middag på hotellet!
Lala samama!