Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | Afrikaturen 18   |   En dag som turist

01.03.18

Dagen startet med at vi kjørte til Siaya for å møte guvernøren for Siaya county. Han var imidlertid veldig opptatt, og vi fikk derfor møte vise-guvernøren for området. Vi begynte å forberede oss på en samfunnsdebatt om tiltak som kunne bedre forholdene til innbyggerne.

Dette ble derimot ikke den samfunnsdebatten vi hadde sett for oss. Her ble det ramset opp turistattraksjon etter turistattraksjon, før vi ble tatt rundt til noen av de forskjellige turistområdene. De ønsket å vise oss hva Siaya hadde å tilby, og ta bilder de kunne bruke i turistbrosjyrer for området.

Vi ble først tatt med til en fin innsjø, før vi reiste videre til Mama Sarah, bestemoren til Obama. Dette var et spennnende og hyggelig møte med en imøtekommende og varm dame. Senere dro vi til et museum som var lokalisert der den første visepresidenten, Jaramogi Oginga Odinga, bodde og ligger gravlagt. Deretter dro vi tilbake til Kanyakoo for å spise middag, før vi spredte oss til de forskjellige vertsfamiliene for å tilbringe resten av kvelden/natten.

Denne dagen opplevde vi som den mest typiske turistdagen ila turen, samtidig som det var fint å se noe av det området var mest kjent for.

– Marlene og Nora