Søk plass
Hjem  |  2020 | Afrika Mangfold   |   Dag 3 – Første dagen i Asembo

Vi våknet rundt klokken 9 av at det hadde blitt helt lyst inne i vår lille bungalow. Vi kom oss ut av sengen og startet dagen med å smøre oss godt inn med solkrem for å så gå ut og bli møtt med ferdig frokost. Til frokost fikk vi massive brødskiver og stekt egg.

Etter frokost skulle Peter komme og orientere oss. Vi ble sittende ved bordet en god stund ettersom at folkene her følger «African Time». Når han kom tok han oss med på en omvisning av landsbygda. Her fikk vi følge av minst to barn hver som holdt oss i hendene, strøk oss på armen og ville prøve alt vi eide. Solbriller, caps og annet. Vi fikk en god oversikt over hvordan de bor i landsbygda.

Etter omvisningen dro vi tilbake til vår «basecamp» for å få i oss litt lunsj. Vi fikk ris og grønnsaker. Maten så langt har vært veldig god. Etter maten hadde vi fri i noen timer før vi skulle møte vertsfamiliene våres. Noen brukte tiden sin på å slappe av, andre brukte tid på å sove og vi var en del som lekte med barna og spilte fotball i varmen.

Vi ble delt inn i grupper på to og to som skulle bo hos samme vertsfamilie. Vi ble hentet av vertsfamiliene våres og de tok oss med hjem til dem. Vi satt oss ned hjemme hos dem og bare snakket en stund. Vi fikk vite mer og se litt mer av hvordan de lever noe som fikk mange av oss til å sette mer pris på de små tingene. Som ordentlige dusjer, toaletter og generelt strøm.

Vi dro tilbake til bungalowene og slappet litt av før vi fikk servert Ugali og chapati. Dette var uten tvil det beste måltidet så langt (Cornelius). Etter middag gjorde alle seg klare til å dra til hver sin vertsfamilie for å være der resten av kvelden og natten. I løpet av kvelden fikk vi snakket enda mer med vertsfamiliene. Noe som var hyggelig for alle.