Søk plass
Hjem  |  2020 | Afrika Mangfold   |   Dag 1- Avreise

Avreisen

Da kom dagen vi alle hadde gledet oss til. Før dette hadde vi bygget opp forventninger, gledet oss til turen og alt den innebærer. Vi hadde tatt alle vaksinene, kjøpt medisiner mot alt som finnes og ikke nok solkrem. Noen av oss hadde pakket og ompakket uker i forveien, mens andre ikke begynte å pakke kvelden før vi skulle dra.

Planen var å dra fra skolen kl 13, men det er ikke så lett å bare reise fra de andre elevene som har blitt som familie for deg. Vi kommer til å leve lenge på klemmene og de gode ordene vi fikk i resepsjonen.  Det gav en liten påminnelse om at dette herlige skoleåret snart kom til en slutt. Vi ser ikke frem til siste skoledag.  Etter et tårevått farvel, tok vi minibussen til Vigra. Bussturen satte oss i Afrika modus med spillelistene til Ato.

På Vigra fikk vi tid til å prate om hverandres forventninger av turen og selvfølgelig kjøpe sjokolade på Tax-Free. Mellomlandingen via Amsterdam var ikke så annerledes enn vanlig flytur vi alle er vant til, men flyet som tok oss videre fra Amsterdam var noe for seg selv. I det vi kom om bord på flyet ble vi ønsket velkommen av flyvertinnene og afrikansk musikk. Mange av oss hadde aldri vært om bord på et så stort fly før. Alle passasjerene fikk sin egen skjerm, teppe, headset og pute.

Det var noen med den stereotypiske afrikanske musikken, den afrikanske besetningen og stemmingen ombord som fikk oss til å innse at nå skjer det. Nå skal vi faktisk til Afrika! Selve flyturen gikk til å se en god film og spise overraskende god flymat, før vi la oss til å sove og drømme om Afrika. <3