Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | Afrika Mangfold i Kenya og Tanzania 2023   |   Besøk til Raliew videregående skole og engasjerende samtaler med elevene

Mandag 06.03.2023

Etter frokost dro vi på besøk til videregående skolen som ligger i landsbyen vi er i. Her ble vi tatt godt imot av rektorens assistent.

Vi ble fortalt at det har 726 elever på skolen og at litt over 400 av disse var gutter. Han snakket også om at jentene var flinkest på skolen til ca 6 klasse, men etter det tok gutten over. Grunnen til dette er at jente får fler oppgaver hjemme og har derfor mindre tid til skolearbeid. Etter litt informasjon viste han oss litt rundt før vi møtte 25 elever i et klasserom. Først satt vi oss i små grupper og spurte mange forskjellige spørsmål. Et av hovedtemaene vi pratet om var skolegang. Elevene var veldig engasjerte og stilte mange interessante spørsmål.

Etter lunsj så fikk vi tid til og slappe av litt. Da var det noen av oss som solet oss og andre slappet av i skyggen. Så skulle vi tilbake til skolen får å se på gymtimen hele skolen hadde. Der spilte dem mange forskjellige ballspill og vi ble med og spilte litt volleyball, der vi ble grust. Etter dette var det tre hyggelige jenter som viste oss rundt på skolen og internatet.

Så var det tid for middag som var linsegryte og chapati. Etter middag hadde jentene i gruppa jentemøte med noen av jentene fra landsbyen. I dette møtet snakket vi om alt fra kjærlighet til økonomi. Når vi var ferdig med møtet var det tid for å legge seg. Noen sov hos vertsfamilien sin og noen i hyttene våre.

Skrevet av Esther Skien.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.