Søk plass
Hjem  |  Blogger | Skoleturer   |   Sunnmøres dronning – Slogen 1564

Når du bor her på Sunnmøre er det helt umulig å ikke snakke om været. Endelig kom sommeren, og vi fikk tidenes ( gjennom mine 12 år som lærer) sommervær til Slogen. 

Vi pakket sekkene med mat og fjellutstyr for to døgn på tur, sekkene var tunge men humøret var på topp. 

Vi parkerte ved Liasætra, og gikk innover Habostaddalen til Ålesund Turistforening sin populære hytte som heter Patchellhytten. Vi brukte ca 3 timer, med en god og lang lunsjpause.

Vel fremme på Patchellhytten satt de fleste elevene i solveggen, mange badet i kulpen utenfor og noen måtte lage middag. God stemning.

Neste dag var det bestigning av Slogen som sto for tur. Slogen i september med shorts og t-skjorte er ikke noe som skjer ofte. Vi brukte god tid, og hadde mange pauser i varmen.

Dette er en tur som handler om så mye mer enn fjelltopper og fysiske bragder i vill Sunnmørsk tindelandskap. Det handler om å bli kjent med sine medelever i omgivelser fri for mobil, internett og andre forstyrrende moment. Her oppe i høyfjellet deler vi vår mest edle ressurs; tid. Det handler om å mestre det sosiale like mye som det fysiske og mentale med klyving i høyfjellet. Det handler om å kjenne på mestring av å overvinne frykt og flytte grenser. Det handler om gleden av felles måloppnåelse og gleden av å selv kunne bidra til et bedre fellesskap. Med andre ord er dette en tur som har potensialet til å sette igang prosesser og utvikte verktøy for et fantastisk år ved Ålesund Folkehøgskole. 

Wow for en fantastisk tur. Takk for tidenes tur, gleder oss til fortsettelsen

Bilder: Per og Aida

Tekst: Kristin og Per 

IMG_2259

IMG_2277

IMG_2312

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.