Søk plass
Hjem  |  Felles skoleturer | Israel og Palestina   |   Kjøredag, krater og kameler

Kjøredag, krater og kameler

I dag er det kjøredag fra Eilat til Tel Aviv. Det er ca 4 timer med effektiv kjøring, men vi hadde selvfølgelig noen stopp på veien. Veiene fra Eilat til Tel Aviv består stort sett av ørken, og fascinerende landskap. Noen kilometer av turen kjører vi langs grensen til Egypt. Her er det strengt bevoktet, med et høyt elektrisk gjerde, og soldater som sto på post i utkikstårn.

Det ble mye kjøring og det var tid for en strekk på beina og lunsj ved Ramat Crater. Ramat Carter har panorama utsikt, og du klarer ikke få hele utsikten på et bilde.

Neste stopp på veien er hos en Beduinleir som arrangerer blant annet turer på kameler. Det virket som om kamelene hadde det bra hos Beduinene, og at de hadde godt stell. En kamel er tilpasset ørkenlivet, og drikker bare periodevis. Den kan klare seg uten vann i opptil 10 mnd, og er ikke kresen på vannet de får. De kan drikke brakkvann og saltvann. Det kan gå lang tid før en kamel drikker, men når den først drikker kan den drikke opp til 110 liter vann på under 10 min.

Endelig fremme i Tel Aviv. Vi bodde på Spot Hostel, utrolig stilig hostel som minnet om en togstasjon. Vi hadde kveldssamling, takket guidene våres, Bjørn og Ariel. Ord for dagen om Red Wood trærne i California, og noen rakk en tur til byen for å sjekke ut Tel Aviv. Men med frokost kl 03, og avreise 03.30 ble det tidlig kveld. Klar for hjemreise!

Takk for turen fantastiske elever.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.