Søk plass
Hjem  |  Felles skoleturer | Israel Palestina 2021   |   Dag 10: Nattverd og Via Dolorosa

Når guiden kaller det «sovmorgon» og det er vekking 07.30, da forstår man at dette har vært en tur med mye innhold og få late dager.. Allerede klokken ni var gjengen i bussen på vei til å skulle besøke gamlebyen.

Early birds! Tidlig morgen, men likevel god stemning.

En dyktig guide tok i mot oss for å fortelle historien om The Garden Tomb som anses å være ett av to sannsynlige steder for hvor Jesus ble korsfestet og gravlagt.

Vi fikk en omvisning i graven og den fine hagen, og etterpå holdt Hallvard nattverd for oss.

 

Etter sang og nattverd gikk turen videre inn Løveporten og til Via Dolorosa. Her fikk vi se flere av de 14 stasjonene som markerer Jesu vei mot Golgata.

Vi startet på stasjon to hvor Jesus fikk tornekransen på hodet og tverrbjelken til korset. Videre gikk vi gjennom smale gater for å se de ulike stasjonene. Over ser vi bildet fra stasjon fem hvor Jesus lente seg mot veggen slik at håndtrykket smeltet inn i steinen. Det var også her Jesus fikk hjelp av Simon for å bære korset videre gjennom gatene.

 

 

Turen endte ved Gravkirken. Vi har vært utrolig heldige på denne turen, det er fortsatt lite turister og vi har fått komme nær de aller fleste severdigheter uten lange køer. Både i Jerusalem og i Betlehem har vi blitt ønsket varmt velkommen av glade mennesker som den aller første norske reisegruppen på tur etter koronaen.

 

Etter en spennende formiddag i gamlebyen var det tid for lunsj. Noen av oss var nysgjerrig på å teste ut Abu Shukris restaurant, og i følge Tareq Taylor (se Tareq Taylors matreise på NRK), «verdens beste hummus». Hummusen var selvfølgelig nydelig og vi var glade:)

 

Siden det var lørdag og fortsatt shabbat var gatene nesten helt tomme da vi på ettermiddagen ruslet oss mette og fornøyde hjem mot hotellet. Så snart solen var gått ned og shabbaten var over ble det igjen et yrende liv i gatene. De aller fleste elevene tok seg en kveldstur for se på folkelivet og for å nyte den siste varmen før vi vender nesen hjemover mot kaldere vær og førjulstid.