Søk plass
Hjem  |  Israel og Norgestur | Skoleturer   |   Fra tungtvann til Oslofjorden

Norgesturen ruller og går som bare det. Besøket i Rjukan var selvsagt preget av Vemork-anlegget og «Operation Gunnerside». (Se NRK sin serie!) Det gjorde inntrykk å få se området med egne øyne.

Det er mørkt og kaldt nede i Rjukan sentrum. Særlig nå om høsten/vinteren. Da er det godt å ha et speil som sender noen varmende stråler ned i dalen. Og ja, det fungerer virkelig! Men allikevel følte vi at vi trengte en tur opp i høyden for å få litt mer lys og luft. Den nostalgiske Krossobanen hjalp oss med det og vi fikk noen fine timer i høyden. Med topp utsikt mot Gaustatoppen og snøballkrig.


God mat er også en viktig del av denne turen. Vi besøker stadig nye plasser med nye smaker. Herlig med matkultur!

I går kjørte vi videre gjennom vakre Telemark og endte til slutt opp i landets hovedstad. Oslo har så klart mye å by på og vi måtte komme i gang med oppdagelsesreisa med en gang. Besøk av interkulturelt museum med en veldig spennende utstilling rundt temaet «fordommer», privat konsert med «The Feelgood Orchestra» og en fantastisk palestinsk middag på Restaurant Habibi. Alt det fikk vi med oss i går! Og noen heldige fikk i tillegg et varmt møte hjemme hos familien til vår kjære «Stip» Ahsan. For en gjestfrihet og nydelig pakistansk mat vi ble møtt med! Tusen takk for oss!


Nå må vi komme oss ut i sola fortest mulig. En herlig og innholdsrik dag i Oslo venter!

SE VÅRT BILDEGALLERI!