Søk plass
Hjem  |  Felles skoleturer   |   Fra fjord til fjellgård
I år gikk turen til Geiranger med buss, tro det eller ei, men hurtigbåten etterlater et miljøtavrykk som tilsvarer alt vi bruker av minibuss og buss ellers i året!!
Geiranger og fjorden er klassifisert som verdensarv – det fortjener miljøvennlig transport.
Etter stopp i Ørnesvingene, delte gruppen seg i to – noen ble igjen i Geiranger, sjekket ut turistbygda og tok turen til Fjordsenteret.
Etter ei fin fossevandring opp til Fjordsenteret fikk vi se en film som viste den fine bygda gjennom fire årstider. Etterpå gikk vi gjennom utstillingen som fortalte historien om folket langs fjorden. Det var spennende å se og høre om hvordan livet på fjellgårdene har vært gjennom tidene. Før ferga gikk fikk noen også skvisa inn en kaffekopp og litt shopping i downtown Geiranger.
Den andre gruppa tok turen ut fjorden og til Skagehola – i lang rekke gikk vi opp til Skageflå. Der ble det matpakke, ord for dagen og fotografering, utsikt, selfie og gruppefoto.
Så gikk turen videre oppover og til Homlongsetra, siste rest av nista ble spist før vi satte kursen mot Homlong og Geiranger. Der møttes de to gruppene igjen og vi gikk ombord på turistferga som tok oss ut fjorden til Hellesylt forbi «de syv søstre» og ei svele eller to.
Tilbake på skolen ble vi møtt med Lasagne til kvelds – for en dag!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.