Søk plass
Hjem  |  Felles skoleturer | Israel Palestina 2021   |   Dag 8 Hebron, Beit Sahour, Betlehem og Jerusalem

Foto: Ellen, Sven, Anna og flere!

Glassblåsing og keramikkverkstedopplevelse hos Cornelias venner i Hebron, Abrahamsgrotta, hyrdemarkene, Fødselskirka og 2 timers kveldsøkt med rabbiner Michael Melchior; ikke lite innhold for en dag.

At engasjerte elever stiller spørsmål i over en time – til glødende Michael Melchior – sent en kveld etter en slik dag: Det er en imponerende gjeng vi har med oss på en fantastisk gjenåpningstur av reiser til Israel og Vestbredden. Tenk, i Betlehem var vi den andre gruppa siden mars 2020 som bodde på Saint Gabriel, vi er den første norske gruppa som kommer – og overalt blir vi tatt imot som en historisk hendelse – de første som kom tilbake. De kristne guidene i Betlehem understreket hvor viktig fellesskapet med det kristne besøkende var; da er vi ikke så alene. Håndtverkerne i Hebron – savnet de som besøker landet, likedan i Yad Vashem og Michael Melchior – alle uttrykker at de trenger besøk og noen som er ute etter å møte dem og høre på dem. 

I dag er bloggen bilder – først og fremst. 

Det blir lett fellesskap rundt en fotball ved Fødselskirka i Betlehem.

Vår egen Cornelia har arbeidet hos Kalid i glassblåserverkstedet i Hebron. Og på veggen fant vi bilde av Kalids far og Jimmi Carter da han var på besøk.

 

 

Makpela i Hebron – der Herodes I markerte Abrahams grav. 

 

 

 

Hyrdemarkene. Beit Sahour. 

 

Betlehem og fødselskirka

Bøyer man seg litt, kan man komme inn i fødselskirka i Betlehem:

 

 

Skriveren synes å huske at på syttende mai sprang vi rundt med kruttlappistoler og «feiret» dagen. Det var likevel litt spesielt å se kalasnikovkopier og full kamodress på førskolebarn som minnes Arafats dødsdag for 11 år siden.

Gjennom flere år har vi fått besøk av Michael Melchior, en spennende formidler med stor innsikt i fredsprosessene de siste 30 årene. Optimistisk realist som ønsker å snakke med de på alle sider i konflikta,  nettopp som vi har gjort gjennom reisa vår.