Søk plass
Hjem  |  2021 | Felles skoleturer   |   Å Vestland, Vestland når vi ser deg slik!

Med løfter om strålende sol iflg værmeldinger dro vi forventningsfulle til årets Vestlandstur.

På denne turen kjører vi omsluttet av vakre og trange daler og djupe fjorder, vi besøker steder som Øye i Norangsdalen,  og så valgte vi i likhet med Tom Cruise og gjøre et stopp i Hellesylt.  Etter dette gikk vi en tur opp til Brikdsalsbreen i Loen. Overnatting i  Nordfjoreid på idylliske Fordly Ungdomssenter, eit godt utgangspunkt for å oppleve noen av de mange høydepunkene som Vestlandet har og by på. Har du hørt om Kråkenes fyr som ligger ytterst ute i havgapet? Refviksanden med naturlig hvit sandstrand o på 1.5 km.  Kannesteinen, en stettformet stein som er fristende og klatre på, Besøk i Måløy og Selje kloster. Og heilt til slutt et besøk hos Marit og alle dyra på Hakkalegarden.

Union Øye Hotell reklamerer med at dette hotellet er for eventyrere, konger og dronninger, ble det naturlig for oss og stoppe her. Dette fasjonable og historiske hotellet er vel verd et stopp. Vi merker det med det samme vi nærmer oss at her ligger det mye historie i veggene, og vi får høre historien om ulykkelig kjærlighetshistorie og hjerteknuste Linda,  som kastet seg i fjorden og ble funnet i elva  med brudestasen på. De sies i denne forbindelse at på dette hotellet kan du sjekke inn sammen med spøkelser som aldri har sjekket ut.

 

Her er vi oppe ved Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen. Den blir stadig mindre og mindre, men ligger vakkert til i en trang dal med nydelig fossefall og vill natur. Her er Jon William og Knut Ståle, de av oss med mest viking blod, som tok et forfriskene (?) isbad.

 

Jon William tar springfart opp igjen på land.

 

 

Kannesteinen utenfor Måløy. Stilig og se på, gøy og utfordrende og klatre på. Forma på denne måten  av hav og bølger gjennom tusener av år.

Tommel opp for fantastiske Selje kloster!

Tid for kafe i Måløy

Refviksanden, krittkvit strand på 1.5 km og stilig kunst på veggene var vel verdt et besøk!

To gode kompiser, ved Kråkenes Fyr.

Avansert fotarbeid på kveldstid..

Vi avslutter turen med et besøk på idylliske Hakkalegarden, en høydare for den som blant anna liker nærkontakt med lama, geit, mammut-esel, kattunger m. mer