Søk plass
Hjem  |  a Blogger | Felles skoleturer   |   Pilegrim

Pilegrimsturen er en av to fellesturer som går parallelt i september. Det er en tur der vi utsettes for det ukjente på mange ulike måter og nyter et første møte med høsten. 

Tekst, Foto og Video: Per Strøm / Se vårt bildegalleri!

Pilegrimsturen vår er forankret i en over 20 år lang tradisjon som har endret seg noe med tiden men med mål og rammer som står seg godt med årene. Lavterskel friluftsliv, god tid til refleksjon og stillhet, et møte med åpent landskap og vakre høstfarger etter uker med spisse tinder og smale fjorder, nye vennskap på tvers av linjene, et møte med skolens kristne forankring og en levende erfaring av norgeshistorie. 

For noen er det første gang de utsetter seg selv for å sove ut. For andre er det en ny verden å lage mat på bål og stormkjøkken. I 2020 er det stillheten og øktene med stillevandring, uten podcast eller spilleliste på ørene, mangel på 4G dekning og lademuligheter som er blant de tøffeste erfaringene. Hvor langt skal vi gå idag, i kilometer? Vi gjør vårt beste for å nyte muligheten til å legge vekk gps klokker og treningsapper til fordel for et rolig sinn som kan hvile i at dagsetappene er passe lange og at vi kommer fram til leirplassen i god tid før middag. Når er middag spør du kanskje? Middag er når lavoen er satt opp, glørne på bålet er varme og kotelettene gjennomstekte. 

Turen byr på et første møte med høsten gjennom fargesprakende blader, kalde netter og at det river kanskje litt ekstra i neseborene når vi trekker godt inn med klar fjell luft. Furuhaugli, Hjerkinn, Grønnbakken, Vårstigen. Perler på ei snor av overkommelig vandring i et landskap ellers kjent for E6 og høy fart forbi et glimt av Snøhetta og mulig en Moskus. 

Målet er Nidaros. Vandringen fra Sverresborg til en av Nordens største middelalderkirker er i sterk kontrast til dagene på fjellet. Men etter en bedre natt i seng på Mjuklia leirsted går denne korte etappen lett. Gudtjenesten i Nidarosdomen er et høydepunkt av dimensjoner. Det kan knapt beskrives hvordan det er å sitte i benkene og nyte resultatet av hard arbeid, delta i firstemt sang og vite at man har fått være en del av en tradisjon som streker seg hundrevis av år tilbake. Ord blir rett og slett fattige og derfor har vi laget en film fra årets tur. Bli med på nok en «Reise for Livet»!

Film fra årets tur

Stort Bildegalleri fra turen! KLIKK HER!

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.