Søk plass
Hjem  |  Arrangement | Elevkvelder   |   Råkkeulven-musikalen //venne og familiehelg

foto: Aida

Det er tid for å se tilbake på et flott, men litt annerledes folkehøgskoleår. Det varmer å se på de gode minnene vi har hatt sammen, og på den tiden vi kunne være så nær som i musikalperioden.

tekst: Kristin A.

Musikal / Venne og familehelg

11 november gikk startskuddet for Musikalen, med selveste RÅKKEULVEN på agendaen.  Elevene ble delt inn i forskjellige grupper etter ønske. Valgene var, dans, kostyme og sminke, lyd og lys, pr gruppe, kor, band og kulisser.  Alle som ønsket kunne melde seg til audition. Det ble sunget, danset og jobbet hardt i alle kriker og kroker på skolen. Om 2 uker kommer foreldre, foresatte og venner på besøk for å se premieren.

To uker på å sette oppe en musikal? Galskap, sier dem. Nei da, sier vi. Med over 120 engasjerte sjeler i stallen, er det bare å si: En, to, tre – kjør!

Hverdag i to uker var det øving, kulisselaging, symaskinene var varm, og danserne fikk stive og støle muskler, hese stemmer og frustrerte musikere og skuespillere. Pr gruppen inviterte barn fra skoler og barnehager i nærområdet som får komme til skolen våres å se musikalen. Elevene jobbet hardt i to uker.

 

22-24- november inviterte vi til venne og familiehelg. Skolen var stappa til randen av hyggelige mennesker som kom for å besøke sine kjære som går på skolen. Lørdag var det klart for premiere for Råkkeulven. Mange spente elever gikk rundt og «grugledet» seg. Stemningen var til å ta og føle på. Men det ble en stor suksess, og ulven var svært slu…..

OVERSKUDD TIL STRØMMESTIFTELSEN

I alt sju forestillinger ble satt opp, og alle inntekstene fra musikalen går til inntekt for skolens solidaritetsprosjekt, som i år er et samarbeid med Strømmestiftelsen og prosjektet «Sjef i eget liv».

Prosjektet «Sjef i eget liv» er en ettårig utdanning for ungdom i alderen 13-19 år, som har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Prosjektet arbeider i utviklingsland over hele verden. Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger.