Søk plass
Hjem  |  a Blogger | Arrangement   |   Solidaritetsløp

Vi ønsker at solidaritet skal være viktig på skolen vår. Vi har derfor ett eget prosjekt på skolen, hvor vi samler inn penger til Strømmestiftelsens sitt prosjekt» Sjef i eget liv». Dette er ett livsmestringskurs som startet i Bangladesh i 2006, og som nå har spredt seg til både Nepal og Øst Afrika. Undervisningen i kurset er delt i tre hoveddeler.

Mandag 2.Mai springer vi for dette prosjektet. Elevene har skaffet seg sponsorer som kan sponse med ett beløp pr runde eller ett fast beløp for deltakelsen i løpet.

For å motivere til ekstra innsats ble det gode premier. En av hovedpremiene er ett «tandemhopp», som vi har fått fra Voss Fallskjermklubb.

Ønsker du å støtte prosjektet?

Støtt en av våre elever her:

https://minaksjon.strommestiftelsen.no/campaign/alesund-fhs-21-22/

Nedenfor kan du lese mer om prosjektet»Sjef i eget liv», som vi har samlet inn penger til dette skoleåret.

  1. Dialog og problemanalyse 

Ungdommene møtes daglig i grupper på 25-30, sammen med en veileder. De deltar først aktivt i å kartlegge sin hverdag, analysere utfordringene de har og diskutere løsninger. Sammen med veilederen lærer de om helse, hygiene, diskriminering, medgift, hiv/aids, barneekteskap, trafficking, prostitusjon og rettigheter.

  1. Ferdigheter & deling 

Deretter lærer de ferdigheter som problemløsning, beslutningstaking, kreativ tenkning, kommunikasjon, selvbevissthet, empati, mestring av stress, lesing og skriving. En viktig del er også å spre kunnskapen videre. Dette gjør de for familie og naboer, gjennom gatedrama og folkemøter.

  1. Yrkesopplæring & sjef i eget liv 

Til slutt får noen en yrkesopplæring, så de kan skape seg en jobb og tjene egne penger. Enkelte blir med i spare- og lånegrupper, og investerer det de har spart i verktøy, symaskin, husdyr osv. Andre får hjelp til å komme tilbake til skolen, så de de kan fortsette utdanningen sin.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.