Søk plass
Hjem  |  a Blogger | Australia Multisport | Australia Multisport langs østkysten 2023   |   14.-16. mars. Great Keppel Island – et paradis på jord (..og en lang busstur)

Tirsdag 14. Mars

Dette var vår første hele dag på den nydelige Great Keppel Island. Etter mye regn på natten våknet vi opp til en skyfri himmel med strålende sol. Vi alle hadde lyst til å utforske den flotte øya, og startet dagen  med et tidlig morgenbad i soloppgangen. Etter frokost dro vi alle til stranden like ved for å snorkle. Her så vi masse forskjellige fargerike fisk og ikke minst fine koraller.

Etter noen timer bestemte vi oss for å lage lunsj. Vi hadde allerede kjøpt inn dette før vi ankom øya, og vi spiste alt fra pasta med pesto, til rundstykker med Nutella. På alle hostel vi har bodd hittil har det vært kjøkken der vi har laget mat. Her har vi ordnet og alle må selvfølgelig vaske opp etter seg selv (og det er det jo ikke alle gjestene som gjør..) Uansett, det smakte helt topp med mat etter en lang formiddag i sola.

 

 

 

 

 

 

 

 

Videre hadde vi fritid resten av dagen og gjorde litt av det vi ville selv. Noen dro på Monkey beach og fortsatte jakten på skilpadder som de til slutt fant svømmende i vannoverflaten, mens de andre dro og solte seg på solsengen med is i begge hender. Det var nemlig en liten cafe rett ved stranden! Vi alle var på strendene frem til kvelden, så vi fikk med oss solnedgangen.

 

Rundt klokken 18 var solen gått ned og gjengen var klar for middag. Nikki hadde laget et nydelig måltid med lasagne, poteter i fløte, og rester fra butter chicken middagen dager før. Etter middag holdt Nikki et Ord for dagen for oss om hennes egne reiseopplevelser og hvorfor og hvordan reiser kan være viktige og lærerike. Hun har selv «vært på loffen» i nesten 12 år og det var skikkelig inspirerende å høre hennes erfaringer. Etter dette var vi trøtte, gode og mette og klare for å ta de neste dagene med storm!

 

Onsdag 15. Mars

I dag startet vi også dagen tidlig med både morgenjogg, morgenbad og yoga. Vi spiste frokost etter yogatimen og hadde en rolig, men solfylt dag på øya. Helt Zen modus!

Nikki sin datter hadde tatt med seg et supbrett som vi fikk låne. Dette brettet falt i smak hos oss alle sammen. Vi lagde egen lunsj i dag også, og dro på kafeen for å teste ut både isen og smoothien der. Noen lå på stranden til solen gikk ned, mens andre brukte ettermiddagen på å gå rundt på øyen for å se alt hva Great Keppel Island har å tilby.

Da det var tid for middag og vi spiste deilig spagetti bolonese som Nikki hadde laget til oss. Det var utrolig godt! Vi utnyttet kvelden godt ettersom vi dagen etter skulle gjøre oss klare til en laaang kjøretur videre.

Torsdag 16. Mars

Dagen i dag startet som de fleste andre dagene – tidlig med yoga og morgenbad i soloppgangen. Dette var den triste dagen vi skulle dra fra Great Keppel. Vi pakket sakene våre, hoppet opp i bagasjebilen som kjørte oss til stranden.

Derfra tok ferge rundt klokken 08:00 inn til fastlandet. Det var virkelig en av de varmeste morgningene vi har hatt til nå, utrolig deilig! Vi stoppet innom Nikki sin hometown, Emu Park et kort øyeblikk. Her fikk vi handlet inn snacks til bussturen videre. Bussturen var lang, men med både tissepauser, lunsjpause og et par smålurer gikk det som en lek.

Når vi endelig ankom Maloolabah sånn i kveldinga sjekket vi inn på enda et hostel, standarden blir faktisk bare bedre og bedre. Denne gangen deler vi fire småhytter. Vi utforsket byen et par timer før alle tok en tidlig kveld. I morgen skal vi nemlig besøke Australia Zoo, og det gleder vi oss til!

Alt bra herfra altså. Nytt reisebrev kommer om kun kort tid;)

Skrevet av Aleksandra og Sindre

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.