Søk plass
Hjem  |  a Blogger | Australia Multisport | Uncategorized   |   11.-13. mars – Multisport reiser fra Cairns til Airlie Beach

Lørdag:

De siste dagene har bydd på både chill og action. Lørdag morgen forlot vi Cairns for å dra til vakre Airlie beach. Etter litt soving i bussen stoppet vi ved en regnskog for å spise frokost under trærne. Det ble også bading i det krystallklare vannet, og denne gangen uten stingersuits, for i regnskogen var det verken jellyfish eller stingsray. Mange benyttet muligheten til en fotoshoot i de idylliske omgivelsene.

 

 

Så bar det videre i bussen. De oppmerksomme kunne se papegøyer fra vinduet. Det var også kenguruer på veien, men de fleste vi så var dessverre påkjørt. Mange av oss nøt en digg lunsj på Kentucky Fried Chicken. På kvelden ankom vi Airlie Beach, et lite sted med mye liv og stemning. Her ble det enda mere bading (og krig med vannpistol) i den fine lagunen.

Som i Cairns hadde nemlig dette stedet også laget til en fin lagune med basseng, siden havet der er fullt av krokodiller og andre farlige dyr. Klassen gikk sammen om å spleise på pizza fra Dominos, som vi spiste ved lagunen. Alle var i ekstase over luksusen dette hostellet hadde å by på… Her hadde nemlig alle rommene eget bad med dusj!

 

Søndag:

Frokost kl. 07:30 i dag, som var godt etter å ha kjørt tidlig dagen før. Vi gikk ned til kaia hvor havrafting var neste aktivitet på programmet. Denne var omtalt som en av de beste dagene på hele Australia turen for tidligere kull, noe som også stemte ganske bra for oss. Det startet med den humoristiske Kurt som hadde ansvar for oss og kjøringen av ribben. Selve raftingen var veldig gøy, og Kurt spilte mye bra musikk gjennom turen.

Første stopp var Whitsundays Island som er regnet som en av de fineste strendene i verden. Her ble et klipp Pirates of the Carribean 5 spilt inn, i tillegg til store deler av Ticket to Paradise. Øya så helt uvirkelig ut! Etter vi hadde gått gjennom en skog fylt med edderkopper ble vi møtt med en nydelig utsikt fylt av hvit silicasand og vann av den fineste blåfargen man kan forestille seg. Det så mildt sagt ut som et paradis.

Etter lunsj dro vi videre til en ny øy hvor vi snorklet og så mye korallrev og nemofisker. Så kjørte vi videre til et enda bedre korallrev med mye farger og en søt skilpadde vi svømte lenge med. Deretter kjørte vi videre med litt tid til overs og fikk derfor se litt fascinerende fiskemating før vi turet tilbake til Airlie Beach med full allsang og god stemning på ribben. Da kvelden kom fikk vi middag laget av Nikki og Cornelia i tillegg til kake fordi Amalie hadde bursdag dagen før. Det var en uforglemmelig dag.

Mandag:

Mandag var ikke dagen for å sove lenge, for da skulle vi møte i bussen 05:00. Nå var tiden kommet for å forlate Airlie beach og dra videre til Great Keppel Island. De som var våkne fikk med seg en vakker soloppgang fra bussen. Vår turmamma, Nikki, delte ut muslibarer, frokostdrikke og frukt til alle etterhvert som magene begynte å rumle. Ut vinduet kunne vi se grønne landskap og blå himmel med skyer. Postkort-verdig.

Vårt neste stopp var på et kjøpesenter. Her handlet vi inn lunsjer og snacks for tre dager fram i tid. Vi spiste dagens lunsj ved en lagune, surprise surprise. Det er lite bading i havet på sørkysten av Australia, har vi lært. Etter lunsjen satt vi oss på båten som skulle ta oss til Keppel. En bølgete tur senere ankom vi en nydelig sandstrand, og ble godt tatt i mot av en danske som bodde i Australia. Vi ble vist rundt på øyen som har hele 17 (!) sandstrender. Mange badet, men når solen gikk ned måtte vi inn, for da kan haiene komme. Dette var første dag på en stund vi fikk se både soloppgang og solnedgang.

 

Vi nyter et par dager til her på GKI før dere får et nytt reisebrev fra oss. Vi har det strålende!

Skrevet av Solveig og Emma

 

Lesernes kommentarer

  1. Så gøy for oss som er heime i Norge å lese om turen. Me sjekker daglig alt på insta og fb for tida, og gler oss over alt det flotte de opplever!
    God tur vidare- og skriv igjen!
    ❤️

    • Takk for fin tilbakemelding på reisebloggene, Eva! Vi har som mål å oppdatere minst hver fjerde dag, men noen ganger kan både nettilgang og energi på tur overstyre den rytma.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.