Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som liker å reise, er interessert i kultur, samfunnsdebatter og politikk. Du liker å utfordre deg selv, vise samfunnsengasjement og lære nye ting. Travelstudy betyr nettopp det; vi reiser for å lære – om oss selv og andre. Mangfold er vår styrke. United We Stand! Hvor ble det av indianerne? Hvilken rolle vil USA spille i framtiden? Hvorfor er dette samfunnet så splittet?

Alle har en mening om USA – vi vil bli bedre kjent med landet.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men vi skal reise langt og lenge, så en viss reisekondis kan komme godt med.

 

Studietur

Studietur til USA

Vi reiser til USA for å bli bedre kjent med det enorme landet. Fra dag én skal vi være sammen med amerikanske venner, dele tanker og opplevelser. Underveis kommer vi til å bo med vertsfamilier, besøke studenter, føre samtaler med natives og andre minoriteter. Er vi virkelig så forskjellige? Hva kan vi lære av hverandre? Hva tenker de om oss og Norge? Det blir selvsagt også tid til sportsarrangement, musikk, historie og ikke minst spennende mat. Vi skal reise langt og lenge, så en viss reisekondis kan komme godt med. Turen blir stortsett «on the road» – alltid i lag med våre kompetente guider og venner fra USA.

For skoleåret 2017/2018 gikk turen innom Missouri, Kansas, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Alabama, Georgia og Florida! Les reisebloggen vår her. her. Ruten for 2019/2020 er ikke klar enda da den skal planlegges sammen med våre partnere i USA i løpet av våren 2019 – men spennende og mangfoldig blir det garantert!

Mens amerikanerne planlegger reise til Mars, reiser vi til USA. Det har Reiseskolen gjort siden 2005. Blir du med?

Alternativ 2: Studietur i Europa

Europa Explore-linjen utvikler en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge opplegget for den reisemålslinja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Matthias Furrer

Innvandret sunnmøring født og oppvokst i Schaffhausen, Sveits. Det internasjonale miljøet i hjertet av Europa har satt sitt preg på denne karen fra ung alder. Matthias er fascinert av kultur, språk og land. Har lang erfaring med reising, både som ung interrailer og reiseleder.

Overbevist om at menneskets styrke ligger i mangfoldet, noe han er opptatt av å formidle i folkehøgskolen. Å følge med på nyeste forskning og vitenskap gir Matthias inspirasjon, og naturen er kilde for ny energi. Et av favorittstedene er Alpene. Drømmer om å få se de fra verdensrommet en dag.