Hvem passer linjen for?

Reise Bo og Fritid passer for deg som er opptatt av å oppleve verden. Som er klar for å være en del av et aktivt år hvor man får prøve mange nye ting. Dette er linjen for deg som har nytte av tilrettelegging i hverdagen, som elske å reise og vil lære med om å bo for seg selv.

Vi opplever fantastisk fine turer på Sunnmøre, vi reiser til Israel og har en egen klassetur til Island og Spania over 18-19 dager. På fritiden kan du velge å delta på skolens fritidstilbud eller bruke den på egne interesser.

En miljøarbeider hjelper deg med å fylle fritida di. I tillegg til klassetimer har alle elevene på skolen mulighet til å velge valgfag etter det som interesserer deg. Det kan være: ballsport, maling, keramikk, eksotiske retter, styrketrening, ut i naturen eller andre spennende aktiviteter.

Bli med på å skape et fellesskap.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Se katalogen vår her

 

 

@veradietrichh vet å nyte en pudderdag på @strandafjellet!
Har du lyst til å bli godt kjent i et av landets beste skianlegg? Vi er på fjellet hver uke fra nyttår til vinterferien med Friflyt valgfag og skidager med hele skolen. Mange av linjene våre bruker anlegget også utenom valgfag.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #strandafjellet
📷@julie.semb
...

126 3

alesundfhs har valgfag glassblåsing. ⁠⠀
"Det har vært mange gleder - og noen få sorger. Sånn er glassblåserlivet" 😄⁠⠀
⁠⠀
#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs #glassblåsing
...

360 5

Fryser bittelitt

#alesundfhs #fhsliv
...

141 6

Hei alle neste-års elever!🤩 Jeg heter Julie, og er en av de ni som skal være stipendiater til høsten😊 Jeg er 19 år og kommer fra Tønsberg, og det siste året har jeg hatt drømmeåret på linja Sør-Amerika Xplore❤️Til høsten gleder jeg meg utrooolig mye til å være stipendiat på New Zealand friluft, og selvfølgelig å bli kjent med alle dere!!🤩 Dere har så ekstremt mye å se frem til!
I ukene fremover kommer de andre stipendiatene og jeg til å ta over denne kontoen for å presentere oss selv, og fortelle litt om hvordan det siste året har vært🥰
Har dere noen spørsmål om det kommende året, pakking, turer eller noe helt annet? Send meg gjerne en pm på @julie.semb😊
Håper dere alle har en kjempefin sommer, vi gleder oss MASSE til å møte dere!❤️ #alesundfhs #fhsliv
...

175 8

God morgen, alle vakre neste-års elever! 🌸 Eg heiter Julie, og er også en av stipendiatene til neste år. Eg kommer fra Norges vestligste by, Florø, og er 20 år gammel. Som elev på Ålesund fhs, gikk eg linja Australia Multisport 🤸🏻‍♂️🧗🏼‍♀️🏄🏻‍♀️ som har vert et sinnsjukt kult eventyr!!! Til høsten skal eg vere stipendiat på Canada Adventure Sports, som eg gler meg heilt vilt masse til. Uansett ka for linje dokke har valgt å gå, så er eg sikker på at dokke kommer til å trives. Dokke har utrolig masse gøy å se fram til, just wait and see. Det er ikkje lenge til vi møtes, og det beste året i livet dokkes står for tur!(!!) Still meg gjerne spørsmål om du lurer på nokke, så skal eg prøve å svare så godt eg kan. Vi ses i august! ❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

148 3

Det ingen tvil om at årets kull koser seg. Et forfriskende høstbad, delt av elise_nygaard 😍 ⁠

#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs
...

369 1

Halla!! Jeg heter Jacob, og er en av de ni stipendiatene til høsten 😊 jeg er 20 år og kommer fra Askim, og det siste året har jeg hatt et sykt fett, morsomt og koselig år på Australia Backpack😁 Jeg skal være stipendiat på Europa Explore og gleder meg helt sykt til det, og til å møte alle dere❤️ Jeg skal styre denne instagramkontoen i noen dager nå og fortelle litt om mitt år✌🏼 Hvis dere lurer på noe om alt og ingenting om skolen og andre ting så er det bare å kontakte meg på pm på @jacob.sg.00 😊 Håper dere har en fet sommer, gleder meg masse til å møte dere ass!😁 #alesundfhs #fhsliv ...

103 6

kveldsbad og sauna i Sæbø var ganske så greit egentlig #alesundfhs #fhsliv ...

205 3

Studietur

Reise bo og fritid har Island og Spania som sitt reisemål. Gjennom 18-19 dager skal vi få oppleve kultur, mat, aktiviteter og historie i disse landene.

På Island skal vi gjennom den gylne sirkel og se den aktive Geysiren Strokkur sprute opp til 20 meter opp i været. Vi skal bade i den blå lagune, ri på islandshester i hveragerdi og utforske havet fra båt på hvalsafari. I spania så skal vi bli kjent med spansk kultur og mat. Vi skal smake på tapasretter og nasjonalretten paella. Vi skal lære noen enkle spanske gloser og forhåpentligvis oppleve litt varmere vær.

Vi skal i et hus midt i en appelsinåker i Xativa, med fantastiske solnedganger, vi skal spille inn klassesang og utforske Valencia by. Det blir også plass til andre aktiviteter som go-cart og minigolf. Siste dagen tilbringer vi sammen i en dyrepark hvor vi får bade med sjøløver.

Gjennom reise blir vi mer og mer vant med å forlytte oss, pakke og holde orden i sakene. Vi får opplevelser som gjør godt for alle sansene og som blir uforglemmelige minner å ta med videre i livet.
Vi vil tilpasse turene litt individuelt utfra hva som passer årskullet.

Denne linjen koster noe mer enn enn våre andre linjer. Dette skyldes tettere oppføling. Skolen hjelper deg å søke NAV om midler - ta kontakt for mer informasjon.

Linjelærer


Lisbeth Uddal

Lisbet er kokk med lang erfaring i cateringlevering og mye annet spennende.