Hvem passer linjen for?

Reise Bo og Fritid passer for deg som er opptatt av å oppleve verden. Som er klar for å være en del av et aktivt år hvor man får prøve mange nye ting. Dette er linjen for deg som har nytte av tilrettelegging i hverdagen, som elske å reise og vil lære med om å bo for seg selv.

Vi opplever fantastisk fine turer på Sunnmøre, vi reiser til Israel og har en egen klassetur til Island og Spania over 18-19 dager. På fritiden kan du velge å delta på skolens fritidstilbud eller bruke den på egne interesser.

En miljøarbeider hjelper deg med å fylle fritida di. I tillegg til klassetimer har alle elevene på skolen mulighet til å velge valgfag etter det som interesserer deg. Det kan være: ballsport, maling, keramikk, eksotiske retter, styrketrening, ut i naturen eller andre spennende aktiviteter.

Gjennom året benytter vi oss av mange ulike «klasserom», der vi har ulike temaer og arenaer for læring. Vi lager mat på skolekjøkkenet og i naturen, vi  forbereder og reiser på turer og vi rydder og vasker på rommet for å nevne noe. Vi har også samtaler om ulike temaer, som for eksempel vennskap, sosiale koder, Hvem er jeg?, kosthold, mat og helse, der vi forbereder oss på veien mot et mer selvstendig liv. Dette gjør at vi har mange ulike arenaer for læring og utvikling, der fokuset er mestring for den enkelte!

Bli med på å skape et fellesskap.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Se katalogen vår her

 

Vi utnytter tiden før ferieinnrykket starter til å male litt 👩🏼‍🎨🧑🏽‍🎨
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #oppussing #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

Jon William gikk på Friluft Sunnmøre New Zealand i år og her forteller han om hva folkehøgskole var for han!
De av dere som har gått fhs kjenner dere nok igjen, og dere som har til gode å oppleve et annerledes år får litt å tenke på:)
.
.
.
#fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

27 0

Marit hadde Glassblåsing Valgfag i år og har dette å si om faget:
"Eg syntes glassblåsing valgfag var utrolig gøy og spennende. Det var lærerikt og noe helt nytt. Det eg lærte gjennom valgfaget var hva glassblåsing egentlig er, og hvordan prosessen er. Eg lærte å være kreativ med noe helt nytt. Eg opplevde valgfaget svært lærerikt og interresant. Tidligere har eg aldri likt kreative fag fordi det har vært et press på å prestere bra for å få en god karakter. På glassblåsing valgfag var det kun for gøy, og man kunne utfolde seg selv uten at det gikk utover karakterene dine. Eg kommer aldri til å glemme hverken elefanten til Mari eller min ananas🥰Eg anbefaler virkelig glassblåsing! Og skryter ekstremt mye av valgfaget når folk spør hvordan det var på folkehøyskole. Eg er utrolig glad eg valgte det, og det at Cornelia var lærer, gjorde valgfaget bare endå bedre🤩"
.
Visste du at vi er den eneste folkehøgskolen som tilbyr glassblåsing som fag? I samarbeid med Celcius Glass Studio tilbyr vi både faget som valgfag og fordypningsvalgfag. Les mer på afhs.no!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #glassblåsing #celciusglassstudio
...

17 0

"Topptur på Sunnmøre har vært et av mange høydepunkter for meg dette året. Sunnmørsalpene Topptur Canada har utfordret meg, vist meg nye interesser og ikke minst gitt meg minner for livet. Jeg unner virkelig alle å få denne opplevelsen i den fantastiske naturen på Sunnmøre!"
- Ida
Elev på Sunnmørsalpene Topptur Canada 2019-2020 og stipendiat på Multisport Ball & Surf 2020-2021.
Sjekk ut @canadaafhs og @multisport_afhs for innblikk hvordan hennes to år på Ålesund Folkehøgskole har vært:)
Bildet er fra en fellestur med begge klassene til Via Ferrata Loen. En tur vi tar sammen med @newzealand_afhs og @utforskafhs hver høst.
Les mer om hva du kan forvente av kommende skoleår ved å følge lenken i bioen vår!
.
.
#alesundcas #alesundfhs #fhsliv
#enreiseforlivet
#dntung
#liveterbestute
...

47 0

Til lands og til vanns, et år på Sunnmøre byr på uendelig muligheter!
Her fra en nydelig vårdag midt i Ålesund sentrum i Brosundet med @utforskafhs
Lurer DU på hva du skal til høsten? Vi har oppdatert linjebloggene med innlegg om hva vi tenker for 2021-22. Les og bli inspirert på afhs.no/aktuelt 》 linjeblogger
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

18 0

Vi har nå åpnet for sesongen, og våre serviceinnstilte ansatte er klare for å hjelpe deg!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #camping #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

6 0

Er du klar til å hoppe i det?
Fortsatt ledige plasser på Multisport Ball og Surf.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #alesundam #enreiseforlivet
...

20 0

Drømmer du om å stå på ei scene, synge i kor, lære deg å sy kostymer, skru lyd eller sminke? Hver høst setter vi opp en ny musikal! Her er det mulighet for å utfolde seg både bak og på scenen.
Bilder fra Løvenes Konge 2020.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

5 0

Vi har et variert utvalg på frokostbuffeten vår. Dette er noen av godbitene du kan velge mellom!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotellfrukost #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

En av mine favoritt bilder fra sesongen som var med klassen.
elisedegnes i fin form nedover bjørkeskogen på en lite besøkt nedfart fra Ansokhornet. Jeg tar veldig mye bilder på tur i løpet av året og det er en del av jobben som linjelærer jeg verdsetter veldig. Heldigvis synes også elevene at det er kjekt å sitte igjen med flere hundre bilder av året og stiller gjerne opp når et godt bilde kan skapes:)
I dette bildet digger jeg kontrasten mellom en fargerik Elise og ruvende svarte og hvite trær.
Hun står godt på skia og det er bra fordi snøen var langt fra optimal akkurat denne dagen:)
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #fujifilmnordic #friflyt #liveterbestute #randofolk
...

30 0

Mange skal rundt omkring på norgesferie i år og får kanskje muligheten til å ta turen til Sunnmøre. Når du tar turen til vårt hjørne av dette fantastiske landet vil du oppdage at det er svært mye å ta av. Du skulle gjerne hatt et helt år å bli bedre kjent i denne ville landsdelen! Vi er veldig priviligert som får drive skole så nært Sunnmørsalpene! På fellesturer, valgfag, linjefag gjennom hele året kan du nyte godt av vår fantastisk beliggenhet og kjennskap til fjellet.
Her er et godt minne fra vår årlige tur til Slogen. Dette er en av de store klassikerene i Sunnmørsalpene og er bare en av flere enestående fjelloppøevelser du kan få med deg i løpet av et år hos oss.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

31 0

Vi har fått god hjelp av tidligere ansatte til å plante blomster og gjøre det pent rundt inngangspartiet vårt til sommeren 🌸
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #overnatting #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

1 0

Velkommen til en enda bedre soveopplevelse! I løpet av året har vi oppgradert de fleste av våre senger til noen som er litt lengre og litt bredere 🛏
-
#borgsommerhotell #hotell #ålesund #visitalesund #visitnorway #norgesferie #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Studietur

Reise bo og fritid har Island og Spania som sitt reisemål. Gjennom 18-19 dager skal vi få oppleve kultur, mat, aktiviteter og historie i disse landene.

På Island skal vi gjennom den gylne sirkel og se den aktive Geysiren Strokkur sprute opp til 20 meter opp i været. Vi skal bade i den blå lagune, ri på islandshester i hveragerdi og utforske havet fra båt på hvalsafari. I spania så skal vi bli kjent med spansk kultur og mat. Vi skal smake på tapasretter og nasjonalretten paella. Vi skal lære noen enkle spanske gloser og forhåpentligvis oppleve litt varmere vær.

Vi skal i et hus midt i en appelsinåker i Xativa, med fantastiske solnedganger, vi skal spille inn klassesang og utforske Valencia by. Det blir også plass til andre aktiviteter som go-cart og minigolf. Siste dagen tilbringer vi sammen i en dyrepark hvor vi får bade med sjøløver.

Gjennom reise blir vi mer og mer vant med å forlytte oss, pakke og holde orden i sakene. Vi får opplevelser som gjør godt for alle sansene og som blir uforglemmelige minner å ta med videre i livet.
Vi vil tilpasse turene litt individuelt utfra hva som passer årskullet.

Denne linjen koster noe mer enn enn våre andre linjer. Dette skyldes tettere oppføling. Skolen hjelper deg å søke NAV om midler - ta kontakt for mer informasjon.

Linjelærer


Ellen Berte Indrebø

Ellen Berte er helsesykepleier og leder for vårt team knyttet til RBF-linja.