Skreddersy din drømmevår med tilhørighet i en av reisemålslinjene våre og velg i en mengde valgfag! Våren inneholder hovedreisen for alle reisemålslinjene våre – i tillegg til utstrakt bruk av et fantastisk nærområde. Ta med ski og reis til  Sunnmøre i januar for et halvår du aldri glemmer. 


Velg mellom tilhørighet på disse linjene:

Forståelse og menneskemøter:

 

 

 

 

 

 

 


Hvordan søke

Skriv i søknaden hvilken linje du ønsker deg. Du velger altså Reis Opplevelser Våren 2022 i søknadsskjemaet, men kommenterer i boksen «Hvorfor har du lyst til å gå på denne linjen» hvilken reisemålslinje du ønsker deg av lista over.

Reisemålslinjene er basisgruppa di ved skolen. I tillegg velger du valgfag når du kommer til skolen. Halvårskurselevene har et eget valgfag sammen i januar-februar 2022. 

Heihei, nå nærmer det seg skolestart😍 Mitt navn er Sanne og er en av de 9 stipendiatene du får møte til høsten. Jeg er 20 år og er fra Kristiansand.☀️
I fjor hadde jeg et fantastisk år på Australia Backpack, sammen med verdens nydeligste lærer, Hilde Charlotte.🦘I år er jeg så heldig å få være med Reise, Bo og Fritid. 🥰

De neste dagene kommer jeg til å dele noen av opplevelsene jeg har hatt i løpet av skoleåret. Hvis du har noe du lurer på, så blir jeg veldig glad hvis du tar kontakt. Enten på denne kontoen eller på @sanneeliassen . Gleder meg masse til å se dere😍💗
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

47 5

Heisann godtfolk! Håper dere har en god sommer så langt🥰 Jeg heter Anna, er 20 år og kommer fra lille Larvik😎 Jeg skal være stipendiat på Ålesund Folkehøyskole til neste år sammen med 8 andre fantastiske mennesker!🤪Ifjor gikk jeg Afrika Mangfold, noe som for meg var et helt ekstraordinært år og innmari gøy, for vi fikk lære så mye nytt om livet på kontinentet🦁🦓
Til året som kommer skal jeg være stipp på Australia Backpack, med vår kjære Hilde Charlotte som lærer, og jeg gleder meg så utrolig mye til å møte dere alle!❤️
Jeg skal også være en god del på dykking faglinja, så er veldig takknemlig for å ha mulighet å bli med på det igjen🐬😍
I dagene fremover skal jeg både legge ut om hvilken opplevelse det er å ha dykking som valgfag og generelt om hvordan året har vært for meg🤗

Hvis det er noe dere lurer på angående valgfag, stedet skolen ligger på, internat osv, er det bare å ta kontakt på @annaeheide eller Anna Eick Heide på andre plattformer🥳

Peace out✌️

#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

45 8

Heisann! 👋Jeg er også en av stipendiatene som du kan møte til høsten. Jeg heter Jon William, er 19 år og kommer fra Lørenskog. Jeg skal være stipp på "Travelstudy Active Europe" 🗺 og var i fjor elev på "Friluft Sunnmøre New Zealand" 🇳🇿. Året i fjor var fantastisk - og dette skoleåret blir minst like bra!

Fortsett å still spørsmål om ting dere lurer på eller om dere vil bli bedre kjent før vi begynner på skolen 😁 Legger også ut noen av mine høydepunkter etter hvert, så følg med!

#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

1 0

Heihei, og god søndag!🥰 Jeg heter Emma, og er en av de ni stipendiatene som du kan møte til høsten✨ Jeg er 20 år og kommer fra Sandefjord. Det siste året har vært helt fantastisk som elev på Friluft Sunnmøre New Zealand 🌟🤩 Til høsten skal jeg være stipendiat på linja Reise, bo og fritid og gleder meg masse❤️ Jeg ser utrooolig fram til å møte alle dere nye elever❣️

De neste dagene skal fortelle litt om Ålesund fhs og mine opplevelser🏔☀️⛷🕺🏼 Hvis du lurer på noe, ikke vær redd for å spørre! Bare å kontakte meg på pm på @emmadalen_ 😇 Håper dere har og får en super sommerferie❣️#alesundfhs #fhsliv
...

8 1

Hei alle neste års elever!🤝 Mitt navn er Fredrik og jeg er så heldig og får tilbringe et år til på Ålesund fhs som stipendiat. Jeg er 19 år og kommer fra Tønsberg. I fjor hadde jeg et kjempeår på Sunnmørsalpene Topptur Canada (@canadaafhs). Det var faktisk så gøy og varierende at jeg ønsker å være med Per (@perristrom) et år til! Dette gleder jeg meg til! Gleder meg masse til å møte dere alle! De neste dagene skal jeg legge ut noen av høydepunktene mine fra året.⛷
Bare å slide inn om dere lurer på noe☺️ -@fredrikschanche
#alesundfhs #fhsliv
...

39 2

Hei alle neste års-års elever!!
Mitt navn e Sander og eg e ein av neste skoleårs ni stipendiater. Eg e 20 år og komme fra Sandnes.
I år har eg vært elev på Multisport-Ball og Surf Australia, noe som var sykt gøy og spennande! Eg ska og vær stipp på Multisport som eg gleder meg sykt mye til! De neste dagane komme eg te og dela noen av opplevelsane og erfaringane eg har fått etter et år på skolen🏄🏻‍♂️. Kan ikkje venta me og starta de nye skoleåret med alle dokk!☺️ Bare og stilla meg spørsmål om dokk lure på noe!!
#alesundfhs
...

14 0

Hallois!! Jeg heter Marie, og er så heldig å få være en del av stipendiat-teamet til neste år! Jeg er 20 år og kommer fra Rælingen(🤠🐄 ), og gikk på linja Afrika Mangfold i fjor (🦁🦒). Med Ato i spissen hadde jeg et helt fantastisk år med Afrika-linja, og lærte masse om kulturmangfold og hvor fint og viktig det er at vi mennesker er forskjellige✨ Til høsten skal jeg følge linja Reise, Bo og Fritid - og det gleder jeg meg masse til❤️ Og selvfølgelig også til å bli kjent med dere alle sammen!!

De neste dagene kommer jeg til å dele litt av mine opplevelser og erfaringer fra forrige skoleår✌🏼Still meg gjerne alt dere har av spørsmål på @mariestensland , så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan. Vi snakkes!❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

33 4

Outback at night - march 2020 🇦🇺🌌 #throwback #memorylane #outback #uluru #milkyway #starrysky #yulara #australia #alesundfhs #schooltrip #beforepandemic #march2020 #tillnexttime #travel #nightphotography australia ...

4 1

Heihei alle neste-års elevar!🥰 eg hette Solveig og er ein av 9 som skal vera stipendiat til hausten! Eg komme fra Rosendal i Hardanger, er 20 år og gjekk i klassen multisport Australia i fjor⛹🏽‍♀️ året mitt i fjor var utrulig gøy, og eg gleder meg veldig til å vera stipendiat på både «utforsk Sunnmøre og sør-Amerika» og «opplev Afrika» til neste år!

Dei neste vekene ska eg og dei 9 andre stipendiatene presentera oss sjøl, og fortella litt om våras opplevelsar og erfaringar i fjor. Send gjerne ein pm dersom du måtte ha nåken spm om det kommande året, pakking, turar eller kva som helst🥰 #alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

49 10

Happy Canada Day!
.
Canada Day is the national day of Canada. A federal statutory holiday, it celebrates the anniversary of Canadian Confederation which occurred on July 1, 1867, with the passing of the Constitution Act, 1867 where the three separate colonies of Canada, Nova Scotia, and New Brunswick were united into a single Dominion within the British Empire called Canada. Originally called Dominion Day, the holiday was renamed in 1982 when the Canadian Constitution was patriated by the Canada Act 1982. Canada Day celebrations take place throughout the country, as well as in various locations around the world attended by Canadians living abroad. (Wikipedia)
.
#alesundcas #fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

15 0

#ålesund #alesund #ålesundsentrum #ålesundkommune #nyålesund #ålesundby #alesundfhs #alesundnorway ...

25 0

Om du har behov for en forfriskning har vi et enkelt utvalg av kioskvarer i resepsjonen vår.
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Overnatting inkludert oppredde senger og frokost for to personer i tomannsrom kroner 930,-
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #overnatting #hotell #bedandbreakfast #norgesferie #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Linjelærer


Ato Owusu-Addo

Ato er vår høvding fra Ghana. Få andre i folkehøgskolen kan formidle Afrika med så stor bakgrunnskunnskap og erfaring som som Ato.

Han har gjennom de siste 10 årene utviklet gode kontakter og kjennskap til Kenya og Tanzania, dit vår Afrikareise går. Ato underviser også i treningsvalgfag og fag om samfunnsforståelse og verdensforståelse.

Utdanning:
Ato har studert statsvitenskap og drama.