Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som er glad i fotball og idrett, samtidig som du ønsker å lære mer om personlig utvikling og kristen tro. Vi lover deg ett år hvor du får være mye i aktivitet og ble bedre kjent med deg selv og andre. Sammen skal vi bygge ett godt lag med både jenter og gutter.

Målet med linja er at du skal få utvikle deg som fotballspiller og menneske uavhengig av målet ditt med fotballen. Du vil lære å trene allsidig og sette deg mål.

  • Krik. KRIK står for Kristen Idrettskontakt, en kristen organisasjon som har fokus på idrett og tro. Gjennom samtale og undervisning vil vi snakke om tro, samt hvilke verdier som er viktige i ditt liv. Les mer om Krik her
  • Fotball. Vi trener mye fotball på vår kunstgressbane i nærheten av skolen, futsal i skolens hall og på innendørs kunstgressbane i Ålesund. Vi spiller fotballkamper mot lokale lag og folkehøgskoler. Mulighet for å spille på lokalt lag om en ønsker det.
  • Trening Vi jobber med styrke, kondisjonstrening,allsidig trening og skadeforebygging.
  • Idrettspsykologi. Du vil lære mer om hvor viktig det mentale er i idrett og i livet forøvrig.
  • Trenerkurs: I samarbeid med Sunnmøre fotballkrets gjennomfører vi ett av delkursene i Uefa C- lisens, som er første del av NFF sin trenerutdanning.
  • Aktiviteter: I tillegg til fotball prøver vi noen andre idretter. Vi drar på surfetur til Hoddevika ved Stadt og klatrer Via Ferrata iLoen.
  • Ledertrening: I løpet av året får du muligheten til å prøve deg som leder på en av Krik sine leirer. Her får du være med i ett godt Krik fellesskap å utvikle deg som leder.
  • Linjeuke. En uke med ulike aktiviteter sammen med de andre Krik skolene i Norge.
  • Studietur. Studietur til Spania med treningsleir, pilegrimsvandring og fotballkamper.

Linjen for deg som elsker fotball og vil lære mer om deg selv og den kristne troen.

Må man være aktiv fotballspiller og kristen?

Nei, det viktigste er at du liker å spille fotball og vil utvikle deg videre. Når det gjelder forhold til kristen tro er det viktigste at du er  åpen for samtaler om kristen tro, verdier og personlig utvikling.

 

Studietur

På vårparten reiser vi i vårt eget kontinent til Spania  Vi sykler noen dager på pilegrimsveien Santiago de Compostela. En pilegrimsvandring legger til rette for fine samtaler på veien mot ett felles mål. Vi vil ha gode treningsfasiliteter under oppholdet. Vi avslutter turen i Barcelona, hvor vi drar på fotballkamp på en av verdens største fotballarenaer Camp Nou.

 

Kjenn på glede og mestring ved å være i aktivitet sammen med andre.

 

@veradietrichh vet å nyte en pudderdag på @strandafjellet!
Har du lyst til å bli godt kjent i et av landets beste skianlegg? Vi er på fjellet hver uke fra nyttår til vinterferien med Friflyt valgfag og skidager med hele skolen. Mange av linjene våre bruker anlegget også utenom valgfag.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #strandafjellet
📷@julie.semb
...

126 3

alesundfhs har valgfag glassblåsing. ⁠⠀
"Det har vært mange gleder - og noen få sorger. Sånn er glassblåserlivet" 😄⁠⠀
⁠⠀
#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs #glassblåsing
...

360 5

Fryser bittelitt

#alesundfhs #fhsliv
...

141 6

Hei alle neste-års elever!🤩 Jeg heter Julie, og er en av de ni som skal være stipendiater til høsten😊 Jeg er 19 år og kommer fra Tønsberg, og det siste året har jeg hatt drømmeåret på linja Sør-Amerika Xplore❤️Til høsten gleder jeg meg utrooolig mye til å være stipendiat på New Zealand friluft, og selvfølgelig å bli kjent med alle dere!!🤩 Dere har så ekstremt mye å se frem til!
I ukene fremover kommer de andre stipendiatene og jeg til å ta over denne kontoen for å presentere oss selv, og fortelle litt om hvordan det siste året har vært🥰
Har dere noen spørsmål om det kommende året, pakking, turer eller noe helt annet? Send meg gjerne en pm på @julie.semb😊
Håper dere alle har en kjempefin sommer, vi gleder oss MASSE til å møte dere!❤️ #alesundfhs #fhsliv
...

175 8

God morgen, alle vakre neste-års elever! 🌸 Eg heiter Julie, og er også en av stipendiatene til neste år. Eg kommer fra Norges vestligste by, Florø, og er 20 år gammel. Som elev på Ålesund fhs, gikk eg linja Australia Multisport 🤸🏻‍♂️🧗🏼‍♀️🏄🏻‍♀️ som har vert et sinnsjukt kult eventyr!!! Til høsten skal eg vere stipendiat på Canada Adventure Sports, som eg gler meg heilt vilt masse til. Uansett ka for linje dokke har valgt å gå, så er eg sikker på at dokke kommer til å trives. Dokke har utrolig masse gøy å se fram til, just wait and see. Det er ikkje lenge til vi møtes, og det beste året i livet dokkes står for tur!(!!) Still meg gjerne spørsmål om du lurer på nokke, så skal eg prøve å svare så godt eg kan. Vi ses i august! ❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

148 3

Halla!! Jeg heter Jacob, og er en av de ni stipendiatene til høsten 😊 jeg er 20 år og kommer fra Askim, og det siste året har jeg hatt et sykt fett, morsomt og koselig år på Australia Backpack😁 Jeg skal være stipendiat på Europa Explore og gleder meg helt sykt til det, og til å møte alle dere❤️ Jeg skal styre denne instagramkontoen i noen dager nå og fortelle litt om mitt år✌🏼 Hvis dere lurer på noe om alt og ingenting om skolen og andre ting så er det bare å kontakte meg på pm på @jacob.sg.00 😊 Håper dere har en fet sommer, gleder meg masse til å møte dere ass!😁 #alesundfhs #fhsliv ...

103 6

Det ingen tvil om at årets kull koser seg. Et forfriskende høstbad, delt av elise_nygaard 😍 ⁠

#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs
...

369 1

kveldsbad og sauna i Sæbø var ganske så greit egentlig #alesundfhs #fhsliv ...

205 3

Linjelærer


Jan Kristian Behrentz

Jan Kristian liker en aktiv hverdag med ski, sykling, gåturer og fotball. Brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter.

Utdanning:
Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgsskole.. Master i kirkelig undervisning og har studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med seks måneders praksis i Uganda.