Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som er glad i fotball og idrett, samtidig som du ønsker å lære mer om personlig utvikling og kristen tro. Vi lover deg ett år hvor du får være mye i aktivitet og ble bedre kjent med deg selv og andre. Sammen skal vi bygge ett godt lag med både jenter og gutter.

Målet med linja er at du skal få utvikle deg som fotballspiller og menneske uavhengig av målet ditt med fotballen. Du vil lære å trene allsidig og sette deg mål.

  • Krik. KRIK står for Kristen Idrettskontakt, en kristen organisasjon som har fokus på idrett og tro. Gjennom samtale og undervisning vil vi snakke om tro, samt hvilke verdier som er viktige i ditt liv. Les mer om Krik her
  • Fotball. Vi trener mye fotball på vår kunstgressbane i nærheten av skolen, futsal i skolens hall og på innendørs kunstgressbane i Ålesund. Vi spiller fotballkamper mot lokale lag og folkehøgskoler. Mulighet for å spille på lokalt lag om en ønsker det.
  • Trening Vi jobber med styrke, kondisjonstrening,allsidig trening og skadeforebygging.
  • Idrettspsykologi. Du vil lære mer om hvor viktig det mentale er i idrett og i livet forøvrig.
  • Trenerkurs: I samarbeid med Sunnmøre fotballkrets gjennomfører vi ett av delkursene i Uefa C- lisens, som er første del av NFF sin trenerutdanning.
  • Aktiviteter: I tillegg til fotball prøver vi noen andre idretter. Vi drar på surfetur til Hoddevika ved Stadt og klatrer Via Ferrata iLoen.
  • Ledertrening: I løpet av året får du muligheten til å prøve deg som leder på en av Krik sine leirer. Her får du være med i ett godt Krik fellesskap å utvikle deg som leder.
  • Linjeuke. En uke med ulike aktiviteter sammen med de andre Krik skolene i Norge.
  • Studietur. Studietur til Spania med treningsleir, pilegrimsvandring og fotballkamper.

Linjen for deg som elsker fotball og vil lære mer om deg selv og den kristne troen.

Må man være aktiv fotballspiller og kristen?

Nei, det viktigste er at du liker å spille fotball og vil utvikle deg videre. Når det gjelder forhold til kristen tro er det viktigste at du er  åpen for samtaler om kristen tro, verdier og personlig utvikling.

 

Studietur

På vårparten reiser vi i vårt eget kontinent til Spania  Vi sykler noen dager på pilegrimsveien Santiago de Compostela. En pilegrimsvandring legger til rette for fine samtaler på veien mot ett felles mål. Vi vil ha gode treningsfasiliteter under oppholdet. Vi avslutter turen i Barcelona, hvor vi drar på fotballkamp på en av verdens største fotballarenaer Camp Nou.

 

Kjenn på glede og mestring ved å være i aktivitet sammen med andre.

 

Vi utnytter tiden før ferieinnrykket starter til å male litt 👩🏼‍🎨🧑🏽‍🎨
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #oppussing #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

Jon William gikk på Friluft Sunnmøre New Zealand i år og her forteller han om hva folkehøgskole var for han!
De av dere som har gått fhs kjenner dere nok igjen, og dere som har til gode å oppleve et annerledes år får litt å tenke på:)
.
.
.
#fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

27 0

Marit hadde Glassblåsing Valgfag i år og har dette å si om faget:
"Eg syntes glassblåsing valgfag var utrolig gøy og spennende. Det var lærerikt og noe helt nytt. Det eg lærte gjennom valgfaget var hva glassblåsing egentlig er, og hvordan prosessen er. Eg lærte å være kreativ med noe helt nytt. Eg opplevde valgfaget svært lærerikt og interresant. Tidligere har eg aldri likt kreative fag fordi det har vært et press på å prestere bra for å få en god karakter. På glassblåsing valgfag var det kun for gøy, og man kunne utfolde seg selv uten at det gikk utover karakterene dine. Eg kommer aldri til å glemme hverken elefanten til Mari eller min ananas🥰Eg anbefaler virkelig glassblåsing! Og skryter ekstremt mye av valgfaget når folk spør hvordan det var på folkehøyskole. Eg er utrolig glad eg valgte det, og det at Cornelia var lærer, gjorde valgfaget bare endå bedre🤩"
.
Visste du at vi er den eneste folkehøgskolen som tilbyr glassblåsing som fag? I samarbeid med Celcius Glass Studio tilbyr vi både faget som valgfag og fordypningsvalgfag. Les mer på afhs.no!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #glassblåsing #celciusglassstudio
...

17 0

"Topptur på Sunnmøre har vært et av mange høydepunkter for meg dette året. Sunnmørsalpene Topptur Canada har utfordret meg, vist meg nye interesser og ikke minst gitt meg minner for livet. Jeg unner virkelig alle å få denne opplevelsen i den fantastiske naturen på Sunnmøre!"
- Ida
Elev på Sunnmørsalpene Topptur Canada 2019-2020 og stipendiat på Multisport Ball & Surf 2020-2021.
Sjekk ut @canadaafhs og @multisport_afhs for innblikk hvordan hennes to år på Ålesund Folkehøgskole har vært:)
Bildet er fra en fellestur med begge klassene til Via Ferrata Loen. En tur vi tar sammen med @newzealand_afhs og @utforskafhs hver høst.
Les mer om hva du kan forvente av kommende skoleår ved å følge lenken i bioen vår!
.
.
#alesundcas #alesundfhs #fhsliv
#enreiseforlivet
#dntung
#liveterbestute
...

47 0

Til lands og til vanns, et år på Sunnmøre byr på uendelig muligheter!
Her fra en nydelig vårdag midt i Ålesund sentrum i Brosundet med @utforskafhs
Lurer DU på hva du skal til høsten? Vi har oppdatert linjebloggene med innlegg om hva vi tenker for 2021-22. Les og bli inspirert på afhs.no/aktuelt 》 linjeblogger
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

18 0

Vi har nå åpnet for sesongen, og våre serviceinnstilte ansatte er klare for å hjelpe deg!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #camping #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

6 0

Er du klar til å hoppe i det?
Fortsatt ledige plasser på Multisport Ball og Surf.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #alesundam #enreiseforlivet
...

20 0

Drømmer du om å stå på ei scene, synge i kor, lære deg å sy kostymer, skru lyd eller sminke? Hver høst setter vi opp en ny musikal! Her er det mulighet for å utfolde seg både bak og på scenen.
Bilder fra Løvenes Konge 2020.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

5 0

Vi har et variert utvalg på frokostbuffeten vår. Dette er noen av godbitene du kan velge mellom!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotellfrukost #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

En av mine favoritt bilder fra sesongen som var med klassen.
elisedegnes i fin form nedover bjørkeskogen på en lite besøkt nedfart fra Ansokhornet. Jeg tar veldig mye bilder på tur i løpet av året og det er en del av jobben som linjelærer jeg verdsetter veldig. Heldigvis synes også elevene at det er kjekt å sitte igjen med flere hundre bilder av året og stiller gjerne opp når et godt bilde kan skapes:)
I dette bildet digger jeg kontrasten mellom en fargerik Elise og ruvende svarte og hvite trær.
Hun står godt på skia og det er bra fordi snøen var langt fra optimal akkurat denne dagen:)
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #fujifilmnordic #friflyt #liveterbestute #randofolk
...

30 0

Mange skal rundt omkring på norgesferie i år og får kanskje muligheten til å ta turen til Sunnmøre. Når du tar turen til vårt hjørne av dette fantastiske landet vil du oppdage at det er svært mye å ta av. Du skulle gjerne hatt et helt år å bli bedre kjent i denne ville landsdelen! Vi er veldig priviligert som får drive skole så nært Sunnmørsalpene! På fellesturer, valgfag, linjefag gjennom hele året kan du nyte godt av vår fantastisk beliggenhet og kjennskap til fjellet.
Her er et godt minne fra vår årlige tur til Slogen. Dette er en av de store klassikerene i Sunnmørsalpene og er bare en av flere enestående fjelloppøevelser du kan få med deg i løpet av et år hos oss.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

31 0

Vi har fått god hjelp av tidligere ansatte til å plante blomster og gjøre det pent rundt inngangspartiet vårt til sommeren 🌸
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #overnatting #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

1 0

Velkommen til en enda bedre soveopplevelse! I løpet av året har vi oppgradert de fleste av våre senger til noen som er litt lengre og litt bredere 🛏
-
#borgsommerhotell #hotell #ålesund #visitalesund #visitnorway #norgesferie #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Linjelærer


Jan Kristian Behrentz

Jan Kristian liker en aktiv hverdag med ski, sykling, gåturer og fotball. Brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter.

Utdanning:
Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgsskole.. Master i kirkelig undervisning og har studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med seks måneders praksis i Uganda.