Ålesund folkehøgskole er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med både glassblåsing og porselensstøping.

Glassblåsing & Porselen er et fordypningsvalgfag som legger beslag på noe av valgfagtida ved skolen. Du må velge en hovedreiselinje i tillegg. Dette gjøres ved at du søker fordypningsvalgfag Glassblåsing & Porselen som 1. valg og en annen reiselinje (ikke faglinje Dykking) som 2. valg i søknadsskjemaet.

Fordypningen har fokus på håndverk, kreativitet og skaperglede gjennom hele skoleåret. De første seks ukene har vi glassblåsing i verkstedet hos Celsius Glass Studio, etterfulgt av seks uker med porselenstøping i skolens keramikkverksted. Den siste perioden velger du selv – glassblåsing eller porselen.

Ålesund folkehøgskole har hatt undervisning i keramikk i årtier. I vårt sjarmerende keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av f.eks. kopper og fat. Gjennom dekor arbeider vi frem produkter som ingen har sett maken til.

glassblåserverkstedet på Devoldfabrikken blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og gjenvinning av flaskeglass, vi lager skåler, vaser, drikkeglass og karafler.

 

 

bak oss e feriestedet til Bill Gates👍🏼

alesundfhs
folkehogskolene
#fhsliv
#alesundfhs
...

181 7

Briksdalsbreen #alesundfhs #fhslærer #bestejobben #utno #briksdalsbreen ...

24 0

Søk halvårskurs våren 2022! Perfekt alternativ etter militæret eller om du trenger et avbrekk i studiet. Sjekk ut Reis Idrett og friluftsliv, Reis Mangfold og Bærekraft, og Reis Opplevelser på afhs.no. Inntaksbrevene er ferdig luftet og klare til utsendelse. Halvårskursene starter 5. januar 2022.
#fhsliv
#alesundfhs
#enreiseforlivet
...

38 0

Ut på tur, aldri sur
#skodjebruene
#himmeljegerne
#frambu
#alesundfhs
#fhsliv
#tilrettelagtfhs
...

34 2

Linjelærer


Cornelia Skuggen

Vi er stolte av å ha en ekte glassblåser på laget. De er sjeldne - så dette gir våre elever en enestående mulighet til å få oppleve glassblåsing på nært hold. Cornelia driver Celsius glassblåserverksted i Langevågen, hun har kreative fag og glassblåsing som valgfag ved skolen vår.

.

.

.