I glassblåserverkstedet møter du det fytende glassets magi! Tradisjonell glassblåsing og bærekraftig omforming av flaskeglass til nytte og glede. Kulturmøter på Sunnmøre og i Europa vil sette spor.

Glassblåsing og Kultur Europa er en ny linje ved Ålesund FHS og Ålesund FHS er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med flytende glass i et ekte glassblåserverksted.

I verkstedet hos Celsius Glass Studio blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og med omforming av tomgods/flaskeglass, vi lager drikkeglass, vaser, skåler og skulpturer. Hver uke arbeider vi i verkstedet og/eller besøker andre håndverkere/kunstnere på Sunnmøre. Vi vil også besøke museer, Ålesund Kunstfagskole og andre kulturarbeidere i Ålesund i løpet av skoleåret.

Ålesund folkehøgskole har også hatt undervisning i keramikk og porselen i årtier. I vårt keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av kopper og fat.  Gjennom dekorering arbeider du frem ditt eget unike design. Keramikkverkstedet kan brukes av elever på Glassblåsing på ettermiddag og kveldstid gjennom skoleåret.

Linjens reisemål er en togreise gjennom Europa. Vi besøker glasriket i Sverige, spennende håndverkere på Bornholm i Danmark, vi reiser videre mot glassblåserbyen Novy Bor i Tsjekkia før vi besøker den lille øya Murano utenfor Venezia. Videre skal vi sammen planlegge utflukter i storbyer som f.eks. Berlin, Praha og Firenze.

Linjen passer for alle som ønsker å teste nye uttrykksformer uten tanke på vurdering og karakterer. Vi arbeider oss trygge i verkstedet og ingen forkunnskaper er nødvendig.

Velkommen!

 

sircon_slider

 

[/sircon_slider]

 

fiskebollen lever i havet rra💦

alesundfhs
folkehogskolene
utforskafhs
afhsbackpack
#fhsliv
#alesundfhs
...

176 6

Vi planlegg ei ny reiserute i Peru! Jungelen har masse å by på. Søk i dag for å bli med på vårkurs, eller heilårskurs neste år.

#enreiseforlivet #viktigereiser #fhsliv #alesundfhs #kaffe #peru @utforskafhs
...

31 0

Har du nåken gong sett eit flytene tog?🤔 #fhsliv #alesundfhs ...

185 20

Møte med Israelske soldater ved døpeplassen ved Jordanelven, vandring i verdens eldste by Jeriko og bading i Dødehavet.
Reisen beveger seg sørover mot Rødehavet og i neste episode tar vi opp tråden i Beduinleiren i Judeaørkenen!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

13 0

Good morning from the desert
#alesundfhs #fhsliv
...

8 0

Kl 06.16, chiller med annikenjense, #alesundfhs #fhsliv ...

187 16

Ålesund folkehøgskole møter sentraljungelen i Peru ♥️.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv #chanchamayo #peru
...

32 0

Var gøy med via ferrata med new zealand #alesundfhs alesundfhs newzealand_afhs ...

21 0

Det er kanskje noen der hjemme som får ekstra fine julegaver i år..? Glassblåsing valgfag, en fin og unik mulighet til å oppleve ekte verkstedsarbeid og tradisjonshåndverk.
.
.
#fhsliv #alesundfhs #fhsliv #celsiusglassstudio #glassblåsingvalgfag #tradisjonshåndverk #glassblåsing#klokehender #sunnmøre#devoldfabrikken #glassblåsingpådevoldfabrikken
...

77 0

Linjelærer


Cornelia Skuggen

Vi er stolte av å ha en ekte glassblåser på laget. De er sjeldne - så dette gir våre elever en enestående mulighet til å få oppleve glassblåsing på nært hold. Cornelia driver Celsius glassblåserverksted i Langevågen, hun har kreative fag og glassblåsing som valgfag ved skolen vår.

.

.

.