I glassblåserverkstedet møter du det flytende glassets magi! Tradisjonell glassblåsing og bærekraftig omforming av flaskeglass til nytte og glede. Kulturmøter på Sunnmøre og i Europa vil sette spor.

Glassblåsing og Kultur Europa er en ny linje ved Ålesund FHS og Ålesund FHS er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med flytende glass i et ekte glassblåserverksted.

I verkstedet hos Celsius Glass Studio blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og med omforming av tomgods/flaskeglass, vi lager drikkeglass, vaser, skåler og skulpturer. Hver uke arbeider vi i verkstedet og/eller besøker andre håndverkere/kunstnere på Sunnmøre. Vi vil også besøke museer, Ålesund Kunstfagskole og andre kulturarbeidere i Ålesund i løpet av skoleåret.

Ålesund folkehøgskole har også hatt undervisning i keramikk og porselen i årtier. I vårt keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av kopper og fat.  Gjennom dekorering arbeider du frem ditt eget unike design. Keramikkverkstedet kan brukes av elever på Glassblåsing på ettermiddag og kveldstid gjennom skoleåret.

Linjens reisemål er en togreise gjennom Europa. Vi besøker glasriket i Sverige, spennende håndverkere på Bornholm i Danmark, vi reiser videre mot glassblåserbyen Novy Bor i Tsjekkia før vi besøker den lille øya Murano utenfor Venezia. Videre skal vi sammen planlegge utflukter i storbyer som f.eks. Berlin, Praha og Firenze.

Linjen passer for alle som ønsker å teste nye uttrykksformer uten tanke på vurdering og karakterer. Vi arbeider oss trygge i verkstedet og ingen forkunnskaper er nødvendig.

Velkommen!

 

sircon_slider

 

[/sircon_slider]

 

Denne helga skal mange søke folkehøgskole. Vi har funnet fram et glimt av siste skoleåret før pandemien for å vise deg hva som skal skje neste skoleår. Velkommen med søknad til Ålesund folkehøgskole!
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #viktigereiser
...

10 0

Sunnmøre: Vakkert og rått! ❄️🏔🤎
.
.
.
alesundfhs folkehogskolene strandafjellet #fhsliv #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
...

16 0

For en herlig skidag! ⛷❄️🏂
.
.
.
#afhsbackpack #alesundfhs #fhsliv #folkehøgskole
utforskafhs alesundfhs strandafjellet
...

42 0

Internatlivet altså!
Hva er vel bedre enn å dele hverdag og fest, film på storskjerm eller som her; en serie på en laptop på et hyggelig elevrom sammen med gode venner. Vi digger den sosiale reisen i internatlivet!
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv #denindrereisen #densosialereisen #denytrereisen #viktigereiser
...

61 0

Multisport har kost seg på nyttårsball og vi gleder oss til 2022 med mer moro og fine opplevelser💛✨

alesundfhs
folkehogskolene
#fhsliv #alesundfhs
...

58 0

Luke 7: TACOOOO✨✨
Deilig med litt klassekos etter hektiske musikaluker🤍

#fhsliv #alesundfhs alesundfhs folkehogskolene
...

57 0

Linjelærer


Cornelia Skuggen

Vi er stolte av å ha en ekte glassblåser på laget. De er sjeldne - så dette gir våre elever en enestående mulighet til å få oppleve glassblåsing på nært hold. Cornelia driver Celsius glassblåserverksted i Langevågen, hun har kreative fag og glassblåsing som valgfag ved skolen vår.

.

.

.