Ålesund folkehøgskole er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med både glassblåsing og porselensstøping. 

Glass & Porselen er ei faglinje som legger beslag på noe av valgfagtida ved skolen. Du må velge en hovedlinje i tillegg. Dette gjøres ved at du søker faglinje Glass & Porselen som 1. valg og en annen linje (ikke faglinje Dykking) som 2. valg i søknadsskjemaet.

Faglinjen har fokus på håndverk, kreativitet og skaperglede gjennom hele skoleåret. De første seks ukene har vi glassblåsing i verkstedet hos Celsius Glass Studio, etterfulgt av seks uker med porselenstøping i skolens keramikkverksted. Den siste perioden velger du selv – glassblåsing eller porselen. 

Ålesund folkehøgskole har hatt undervisning i keramikk i årtider. I vårt sjarmerende keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av f.eks. kopper og fat. Gjennom dekor arbeider vi frem produkter som ingen har sett maken til.

glassblåserverkstedet på Devoldfabrikken blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og gjenvinning av flaskeglass, vi lager skåler, vaser, drikkeglass og karafler.

 

Vi har vært på «guidet» tur m/rickardloen
#alesundfhs #fhsliv
...

255 10

kveldsbad og sauna i Sæbø var ganske så greit egentlig #alesundfhs #fhsliv ...

204 3

🌊💙 #alesundfhs fhsliv ...

125 4

God morgen, alle vakre neste-års elever! 🌸 Eg heiter Julie, og er også en av stipendiatene til neste år. Eg kommer fra Norges vestligste by, Florø, og er 20 år gammel. Som elev på Ålesund fhs, gikk eg linja Australia Multisport 🤸🏻‍♂️🧗🏼‍♀️🏄🏻‍♀️ som har vert et sinnsjukt kult eventyr!!! Til høsten skal eg vere stipendiat på Canada Adventure Sports, som eg gler meg heilt vilt masse til. Uansett ka for linje dokke har valgt å gå, så er eg sikker på at dokke kommer til å trives. Dokke har utrolig masse gøy å se fram til, just wait and see. Det er ikkje lenge til vi møtes, og det beste året i livet dokkes står for tur!(!!) Still meg gjerne spørsmål om du lurer på nokke, så skal eg prøve å svare så godt eg kan. Vi ses i august! ❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

147 3

KOM PÅ VÅR STAND I SANDEFJORD😁😁 16. & 17. Januar i Jotunhallen! Møt elever, stipendiater og lærere. @folkehogskolene #alesundfhs #fhsliv ...

176 0

Linjelærer


Cornelia Skuggen

Vi er stolte av å ha en ekte glassblåser på laget. De er sjeldne - så dette gir altså våre elever en enestående mulighet til å få oppleve glassblåsing på nært hold. Cornelia driver Celsius glassblåserverksted i Langevågen, hun har kreative fag og glassblåsing som valgfag ved skolen vår.

.

.

.

Stine Walderhaug

Stine er lektor i forming med spesalisering i keramikk og porselensarbeider. Hun er en av våre valgfaglærere i keramikk - formingsfag.