Ålesund folkehøgskole er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med både glassblåsing og porselensstøping. 

Glass & Porselen er ei faglinje som legger beslag på noe av valgfagtida ved skolen. Du må velge en hovedlinje i tillegg. Dette gjøres ved at du søker faglinje Glass & Porselen som 1. valg og en annen linje (ikke faglinje Dykking) som 2. valg i søknadsskjemaet.

Faglinjen har fokus på håndverk, kreativitet og skaperglede gjennom hele skoleåret. De første seks ukene har vi glassblåsing i verkstedet hos Celsius Glass Studio, etterfulgt av seks uker med porselenstøping i skolens keramikkverksted. Den siste perioden velger du selv – glassblåsing eller porselen. 

Ålesund folkehøgskole har hatt undervisning i keramikk i årtier. I vårt sjarmerende keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av f.eks. kopper og fat. Gjennom dekor arbeider vi frem produkter som ingen har sett maken til.

glassblåserverkstedet på Devoldfabrikken blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og gjenvinning av flaskeglass, vi lager skåler, vaser, drikkeglass og karafler.

 

God lillelaurdag mvh partygoniakollektivet #alesundfhs #fhsliv ...

199 17

🤙Min romkamerat lager morsommere lyder om natten enn din romkamerat #alesundfhs #fhsliv ...

185 6

Det ingen tvil om at årets kull koser seg. Et forfriskende høstbad, delt av elise_nygaard 😍 ⁠

#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs
...

369 1

Cracking open a cold one in Geiranger with the boys #alesundfhs #fhsliv ...

192 4

🤿🐠😍 #alesundfhs #fhsliv ...

169 13

Ikke noe blåmandag her ihvertfall #alesundfhs#fhsliv ...

123 2

- Folkehøgskole vol.2 handler om å pushe grensene til et nytt nivå, skriver fridahusy ⛰👩‍❤️‍👩☕️
Gleder meg til fortsettelsen! Lovju.
#fhsliv #andreåret #vol2 #alesundfhs #stippeliv #stipendiat #pushegrenser #kjærleik
...

425 4

🤪Kan med dette bekrefte at man flyter i Dødehavet #alesundfhs #fhsliv ...

208 5

Linjelærer


Cornelia Skuggen

Vi er stolte av å ha en ekte glassblåser på laget. De er sjeldne - så dette gir altså våre elever en enestående mulighet til å få oppleve glassblåsing på nært hold. Cornelia driver Celsius glassblåserverksted i Langevågen, hun har kreative fag og glassblåsing som valgfag ved skolen vår.

.

.

.

Stine Walderhaug

Stine er lektor i forming med spesalisering i keramikk og porselensarbeider. Hun er en av våre valgfaglærere i keramikk - formingsfag.