Hvem passer Europa Explore for?

Europa Explore passer for deg som vil utforske og bli kjent med natur, kultur og mennesker i vår egen verdensdel. Vi skal  sammen planlegge en reiserute og gjennomføre denne. Den vil i all hovedsak gå langs bakken med tog og/eller leiebiler som transportmiddel. Denne reisemålslinjen handler om å planlegge en Europareise som skal inneholde en lang fergereise, inntil 8000 km langs brede og smale veger. I reisemålstimene vil vi tidlig på høsten finne en endelig reiserute sammen. Se reisa vi gjennomførte i mars 2018 i reisebloggen vår!

Den mest sammensatte og spennende verdensdelen å reise i.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i mennesker.

 

Studietur

Du får i stor grad være med å velge hva vi skal oppleve av det fantastiske Europa som vi bor i. For skoleåret 2018-19 har vi satt sørligste mål for den lange reisen til Roma. Vi reiser med tog og besøker Amsterdam, Bryssel og Paris på veien dit. Hjemover skal vi besøke blant annet Srebrenica, Budapest, Bratislava og Praha før vi skilles før påskeferien i Berlin. Følg oss på reisebloggen!

Det spesielle med denne reisemålslinja er fokus på å bli kjent med natur, kultur og mennesker i vårt eget Europa. I tillegg er det muligheter for adrenalinkick og aktiviteter du ikke har forsøkt tidligere.

Linjelærer


Oddgunn Haugen Ervik

Oddgunn trives best når hun er i bevegelse, gjerne med ball, ski eller sykkel. Hun spiller og har alltid spilt i korps, der spiller jim kornett, men kan også holde takten på trommer. Kor og sang er heller ikke å forakte, har dirigert barnekor i 15 år.

Utdanning:
Lærerskolen i Volda, med musikk,idrett og spesialpedagogikk i fagkretsen.

Sven Wågen Sæther

Sven er rektor ved skolen og skal bli med på Europareisen også dette året.

Utdanning i skoleledelse, IKT, musikk og historie, og har lang erfaring med turutvikling i folkehøgskolen.