Hvem passer linjen for?

Linjen er for alle som er glad i, eller har lyst til å bli glad i, å være aktiv ute. Et uforglemmelig og lærerikt år er garantier for denne linjen. Du trenger ikke å ha erfaring med aktivitetene vi skal holde på med, nybegynnere er hjertelig velkommen.

Målet med Canada Adventure Sports er å gi deg et bredt spekter av erfaringer med ulike aktiviteter og måter å drive moderne friluftsliv på. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestrer utfordringer og finner gleden i mangfoldet av muligheter naturen gir oss til å være i bevegelse. Har du lyst på et variert, allsidig og aktivt friluftsår er dette linjen for deg. Oppdag verdens villeste vestkyst gjennom en linjelærer som er født og oppvokst i Canada!

  • Topptur og Ski: Linja har fokus på skikjøring og toppturer på ski i vinter og vår halvåret. Vi er også på ski i Canada på langturen. Skiteknikk, turplanlegging, skredlære. Mange oppdager gleden av toppturer på ski for første gang sammen med oss:) Eneste linje ved ÅFHS som har ski, topptur og skredlære som fagområde. 
  • Aktiviteter: Vi prøver ulike aktiviteter hele året som sykling, kajakk/kano, klatring, heisbasert skikjøring, topptur til fots og på ski og surfing.
  • Friluftsliv: Overnatting ute høst, vinter og vår. Matlaging på bål. 
  • Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere ulike utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.
  • Turledelse: Du får lære hvordan du kan lede friluftslivturer i grupper sommer og vinter.
  • Turforberedelser: Lær om Canadas spennende samfunn, kultur og historie. Sammen forbereder vi oss til en unik og spennende reise til Canadas villeste kyst.

Linjen som oppsøker utfordring og opplevelser gjennom spennende aktiviteter ute.

Må man være topptrent eller ha erfaring med aktivitetene for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

For enda mer info besøk folkehøgskole.no

Instagram @canadaafhs #alesundcas

 

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer på noen av våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa explore. Om du velger Europaturen følger du Canada Adventure Sport sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Alternativ 1: Studietur til Canada

I løpet av en måned i vestre Canada skal vi bli nærmere kjent med menneskene, landet, kulturen og industrien bak hvorfor Canada er et av verdens fremste destinasjoner for aktiv friluftsliv. Vi bruker mye tid på å drive aktiviteter som videreføring av det vi har gjort i Norge. I løpet av tiden vi tilbringer i blant annet Vancouver, Cumberland, Tofino, Nelson, Squamish, Whistler, Sunshine Coast og på Vancouver Island utnytter vi mulighetene maksimalt for å få en fantastisk tur. Vi prøver oss på ekte Canadisk singletrack i områder der stisykling har sin opprinnelse. Vi tar også beina fatt og oppsøker gode skiopplevelser utenfor de preparerte løypene. Gled deg også til havpadling i Broken Group Islands, bølgesurfing i Stillehavet, klatring og banesykkel i Vancouver og mye mer!

Vi lærer hvordan friluftsliv drives med bærekraftig fokus i Canada og møter noen av de som går foran for å sikre friluftsliv til kommende generasjoner. Ved å speile våre erfaringer fra Norge mot det vi møter i Canada forsøker vi å bedre forstå de unike mulighetene og ansvaret vi har hjemme. Hvordan er moderne bruk av naturen forenlig med tradisjonene til landets urbefolkning? Hvordan bruker Canadas urbefolkning i vår tid moderne friluftsliv til å nå ut til sine egne? Hvordan er det å drive kirke for skifolk i Whistler?

Vi besøker lokale bedrifter og organisasjoner som har satt sitt preg på friluftslivet og friluftslivindustrien på verdensbasis blant annet med besøk til et av Canadas mest tradisjonsrike sykkelprodusenter. I tillegg tar vi oss tid til å bli kjent med kulturmangfoldet i en av verdens mest mangfoldige byer, Vancouver, og blir kjent med den rike indianerkulturen på vestkysten.

Gjennom lokale kontakter og en linjelærer som har vokst opp og tilbrakt over 20 år i vest Canada blir dette en studietur utenom det vanlige.

Mer om turen HER

 

 

Alternativ 2: Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Per Torvnes Strøm

Per har erfaring som aktiv syklist på internasjonalt nivå i Canada og Belgia, sykkelmekaniker, personlig trener og ansatt i Den Norske Turistforening.

Født og oppvokst i Canada. Per er ivrig på topptur sommer som vinter. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen.

Utdanning:
Bachelor i idrettsvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og skred halvtårskurs, Internasjonal ski og skredkurs, Norge, Canada, Frankrike, Sverige, Klatreinstruktør, NFK.