Hvem passer linjen for?

Denne linjen er for deg som vil pushe grenser med Backpacking på Sunnmøre, i storgrupper og i par. Du blir dessuten kjent med australsk kultur og reiser til landet `Down Under´. Her kommer du tett på og blir kjent med aboriginere i Outback’en, og du får oppleve surfing, snorkling/dykking og urban kultur på østkysten.

Australia Backpacks mantra er «Nysgjerrighet og mot!»: Bli kjent med deg selv – dine styrker og dine svakheter – i relasjon med andre og i relasjon med den verden vi lever i. Vi prøver oss på juving, vi surfer på Stadt og kjører flere team-oppgaver og Backpack Challenge’s! Gjennom tur-planlegging og en innprenting av en generell Ja-holdning til omgivelser og medmennesker, vil du sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente.

Australia Backpack er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettslinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler og går mye, noe padling, longboarding og skigåing.

Få førstehåndserfaringer om det å reise på egenhånd. Jobb i team for å nå et mål, tilegne deg kunnskap om Australia gjennom en redaksjonell tilnærming.

Vårt mantra er: Nysgerrighet og mot!

Må man være topptrent for å være med?

Nei, det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Les mer om Australia Backpack’s siste års lange reise i reisebloggen!

 

Vi utnytter tiden før ferieinnrykket starter til å male litt 👩🏼‍🎨🧑🏽‍🎨
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #oppussing #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

Jon William gikk på Friluft Sunnmøre New Zealand i år og her forteller han om hva folkehøgskole var for han!
De av dere som har gått fhs kjenner dere nok igjen, og dere som har til gode å oppleve et annerledes år får litt å tenke på:)
.
.
.
#fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

27 0

Marit hadde Glassblåsing Valgfag i år og har dette å si om faget:
"Eg syntes glassblåsing valgfag var utrolig gøy og spennende. Det var lærerikt og noe helt nytt. Det eg lærte gjennom valgfaget var hva glassblåsing egentlig er, og hvordan prosessen er. Eg lærte å være kreativ med noe helt nytt. Eg opplevde valgfaget svært lærerikt og interresant. Tidligere har eg aldri likt kreative fag fordi det har vært et press på å prestere bra for å få en god karakter. På glassblåsing valgfag var det kun for gøy, og man kunne utfolde seg selv uten at det gikk utover karakterene dine. Eg kommer aldri til å glemme hverken elefanten til Mari eller min ananas🥰Eg anbefaler virkelig glassblåsing! Og skryter ekstremt mye av valgfaget når folk spør hvordan det var på folkehøyskole. Eg er utrolig glad eg valgte det, og det at Cornelia var lærer, gjorde valgfaget bare endå bedre🤩"
.
Visste du at vi er den eneste folkehøgskolen som tilbyr glassblåsing som fag? I samarbeid med Celcius Glass Studio tilbyr vi både faget som valgfag og fordypningsvalgfag. Les mer på afhs.no!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #glassblåsing #celciusglassstudio
...

17 0

"Topptur på Sunnmøre har vært et av mange høydepunkter for meg dette året. Sunnmørsalpene Topptur Canada har utfordret meg, vist meg nye interesser og ikke minst gitt meg minner for livet. Jeg unner virkelig alle å få denne opplevelsen i den fantastiske naturen på Sunnmøre!"
- Ida
Elev på Sunnmørsalpene Topptur Canada 2019-2020 og stipendiat på Multisport Ball & Surf 2020-2021.
Sjekk ut @canadaafhs og @multisport_afhs for innblikk hvordan hennes to år på Ålesund Folkehøgskole har vært:)
Bildet er fra en fellestur med begge klassene til Via Ferrata Loen. En tur vi tar sammen med @newzealand_afhs og @utforskafhs hver høst.
Les mer om hva du kan forvente av kommende skoleår ved å følge lenken i bioen vår!
.
.
#alesundcas #alesundfhs #fhsliv
#enreiseforlivet
#dntung
#liveterbestute
...

47 0

Til lands og til vanns, et år på Sunnmøre byr på uendelig muligheter!
Her fra en nydelig vårdag midt i Ålesund sentrum i Brosundet med @utforskafhs
Lurer DU på hva du skal til høsten? Vi har oppdatert linjebloggene med innlegg om hva vi tenker for 2021-22. Les og bli inspirert på afhs.no/aktuelt 》 linjeblogger
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

18 0

Vi har nå åpnet for sesongen, og våre serviceinnstilte ansatte er klare for å hjelpe deg!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #camping #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

6 0

Er du klar til å hoppe i det?
Fortsatt ledige plasser på Multisport Ball og Surf.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #alesundam #enreiseforlivet
...

20 0

Drømmer du om å stå på ei scene, synge i kor, lære deg å sy kostymer, skru lyd eller sminke? Hver høst setter vi opp en ny musikal! Her er det mulighet for å utfolde seg både bak og på scenen.
Bilder fra Løvenes Konge 2020.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

5 0

Vi har et variert utvalg på frokostbuffeten vår. Dette er noen av godbitene du kan velge mellom!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotellfrukost #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

En av mine favoritt bilder fra sesongen som var med klassen.
elisedegnes i fin form nedover bjørkeskogen på en lite besøkt nedfart fra Ansokhornet. Jeg tar veldig mye bilder på tur i løpet av året og det er en del av jobben som linjelærer jeg verdsetter veldig. Heldigvis synes også elevene at det er kjekt å sitte igjen med flere hundre bilder av året og stiller gjerne opp når et godt bilde kan skapes:)
I dette bildet digger jeg kontrasten mellom en fargerik Elise og ruvende svarte og hvite trær.
Hun står godt på skia og det er bra fordi snøen var langt fra optimal akkurat denne dagen:)
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #fujifilmnordic #friflyt #liveterbestute #randofolk
...

30 0

Mange skal rundt omkring på norgesferie i år og får kanskje muligheten til å ta turen til Sunnmøre. Når du tar turen til vårt hjørne av dette fantastiske landet vil du oppdage at det er svært mye å ta av. Du skulle gjerne hatt et helt år å bli bedre kjent i denne ville landsdelen! Vi er veldig priviligert som får drive skole så nært Sunnmørsalpene! På fellesturer, valgfag, linjefag gjennom hele året kan du nyte godt av vår fantastisk beliggenhet og kjennskap til fjellet.
Her er et godt minne fra vår årlige tur til Slogen. Dette er en av de store klassikerene i Sunnmørsalpene og er bare en av flere enestående fjelloppøevelser du kan få med deg i løpet av et år hos oss.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

31 0

Vi har fått god hjelp av tidligere ansatte til å plante blomster og gjøre det pent rundt inngangspartiet vårt til sommeren 🌸
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #overnatting #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

1 0

Velkommen til en enda bedre soveopplevelse! I løpet av året har vi oppgradert de fleste av våre senger til noen som er litt lengre og litt bredere 🛏
-
#borgsommerhotell #hotell #ålesund #visitalesund #visitnorway #norgesferie #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Studietur

Studietur til Australia

Om vinteren drar vi fra kulden her i nord til sommeren der sør. Som ekte backpackere får vi oppleve Australia på nært hold der vi vil bevege oss både langs landeveier og bygater, ved kysten og i innlandet, i ørken og i regnskog. Ville kenguruer, aboriginer-kultur og flott fargespill i naturen venter oss. Det blir snorkling i korallrev langs østkysten og besøk i Sydney med Operahus og Harbour Bridge. Nye opplevelser venter “down under”.

Alternative (rimeligere) turer

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for flere studieturer. På seks av våre linjer kan du velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du valgt reisemålslinje sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Linjer med mulighet for alternativ Europa-tur:

Australia Multisport

New Zealand Friluft

Kina Railway

Sør-Amerika Xplore

Canada Adventure Sports

USA Travelstudy

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Linjelærer


Hilde Charlotte Hanken

Hilde Charlotte har arbeidet i folkehøgskole tidligere - ved Sunnmøre folkehøgskole. Hun er utdannet dansepedagog og har også jobbet på barneskole.