Hvem passer linjen for?

Denne linjen er for deg som vil pushe grenser med Backpacking på Sunnmøre, i storgrupper og i par. Du blir dessuten kjent med australsk kultur og reiser til landet `Down Under´. Her kommer du tett på og blir kjent med aboriginere i Outback’en, og du får oppleve surfing, snorkling/dykking og urban kultur på østkysten.

Australia Backpacks mantra er «Nysgjerrighet og mot!»: Bli kjent med deg selv – dine styrker og dine svakheter – i relasjon med andre og i relasjon med den verden vi lever i. Vi prøver oss på juving, vi surfer på Stadt og kjører flere team-oppgaver og Backpack Challenge’s! Gjennom tur-planlegging og en innprenting av en generell Ja-holdning til omgivelser og medmennesker, vil du sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente.

Australia Backpack er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettslinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler og går mye, noe padling, longboarding og skigåing.

Få førstehåndserfaringer om det å reise på egenhånd. Jobb i team for å nå et mål, tilegne deg kunnskap om Australia gjennom en redaksjonell tilnærming.

Vårt mantra er: Nysgerrighet og mot!

Må man være topptrent for å være med?

Nei, det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Les mer om Australia Backpack’s siste års lange reise i reisebloggen!

 

@veradietrichh vet å nyte en pudderdag på @strandafjellet!
Har du lyst til å bli godt kjent i et av landets beste skianlegg? Vi er på fjellet hver uke fra nyttår til vinterferien med Friflyt valgfag og skidager med hele skolen. Mange av linjene våre bruker anlegget også utenom valgfag.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #strandafjellet
📷@julie.semb
...

126 3

alesundfhs har valgfag glassblåsing. ⁠⠀
"Det har vært mange gleder - og noen få sorger. Sånn er glassblåserlivet" 😄⁠⠀
⁠⠀
#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs #glassblåsing
...

360 5

Fryser bittelitt

#alesundfhs #fhsliv
...

141 6

Hei alle neste-års elever!🤩 Jeg heter Julie, og er en av de ni som skal være stipendiater til høsten😊 Jeg er 19 år og kommer fra Tønsberg, og det siste året har jeg hatt drømmeåret på linja Sør-Amerika Xplore❤️Til høsten gleder jeg meg utrooolig mye til å være stipendiat på New Zealand friluft, og selvfølgelig å bli kjent med alle dere!!🤩 Dere har så ekstremt mye å se frem til!
I ukene fremover kommer de andre stipendiatene og jeg til å ta over denne kontoen for å presentere oss selv, og fortelle litt om hvordan det siste året har vært🥰
Har dere noen spørsmål om det kommende året, pakking, turer eller noe helt annet? Send meg gjerne en pm på @julie.semb😊
Håper dere alle har en kjempefin sommer, vi gleder oss MASSE til å møte dere!❤️ #alesundfhs #fhsliv
...

175 8

God morgen, alle vakre neste-års elever! 🌸 Eg heiter Julie, og er også en av stipendiatene til neste år. Eg kommer fra Norges vestligste by, Florø, og er 20 år gammel. Som elev på Ålesund fhs, gikk eg linja Australia Multisport 🤸🏻‍♂️🧗🏼‍♀️🏄🏻‍♀️ som har vert et sinnsjukt kult eventyr!!! Til høsten skal eg vere stipendiat på Canada Adventure Sports, som eg gler meg heilt vilt masse til. Uansett ka for linje dokke har valgt å gå, så er eg sikker på at dokke kommer til å trives. Dokke har utrolig masse gøy å se fram til, just wait and see. Det er ikkje lenge til vi møtes, og det beste året i livet dokkes står for tur!(!!) Still meg gjerne spørsmål om du lurer på nokke, så skal eg prøve å svare så godt eg kan. Vi ses i august! ❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

148 3

Halla!! Jeg heter Jacob, og er en av de ni stipendiatene til høsten 😊 jeg er 20 år og kommer fra Askim, og det siste året har jeg hatt et sykt fett, morsomt og koselig år på Australia Backpack😁 Jeg skal være stipendiat på Europa Explore og gleder meg helt sykt til det, og til å møte alle dere❤️ Jeg skal styre denne instagramkontoen i noen dager nå og fortelle litt om mitt år✌🏼 Hvis dere lurer på noe om alt og ingenting om skolen og andre ting så er det bare å kontakte meg på pm på @jacob.sg.00 😊 Håper dere har en fet sommer, gleder meg masse til å møte dere ass!😁 #alesundfhs #fhsliv ...

103 6

Det ingen tvil om at årets kull koser seg. Et forfriskende høstbad, delt av elise_nygaard 😍 ⁠

#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs
...

369 1

kveldsbad og sauna i Sæbø var ganske så greit egentlig #alesundfhs #fhsliv ...

205 3

Studietur

Studietur til Australia

Om vinteren drar vi fra kulden her i nord til sommeren der sør. Som ekte backpackere får vi oppleve Australia på nært hold der vi vil bevege oss både langs landeveier og bygater, ved kysten og i innlandet, i ørken og i regnskog. Ville kenguruer, aboriginer-kultur og flott fargespill i naturen venter oss. Det blir snorkling i korallrev langs østkysten og besøk i Sydney med Operahus og Harbour Bridge. Nye opplevelser venter “down under”.

Alternative (rimeligere) turer

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for flere studieturer. På seks av våre linjer kan du velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du valgt reisemålslinje sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Linjer med mulighet for alternativ Europa-tur:

Australia Multisport

New Zealand Friluft

Kina Railway

Sør-Amerika Xplore

Canada Adventure Sports

USA Travelstudy

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Linjelærer


Hanne Welle

Hanne har arbeidet som lærer i videregående tidligere, både i Gauldal og på Vestborg. Hun har en kunstfagutdannelse fra USN og er miljøarbeider hos oss.