Hvem passer linjen for?

Afrika Mangfold passer for deg som er opptatt av kulturmøter og solidaritetsarbeid. Du vil også sitte igjen med en solid dose afrikansk kultur; dans og trommer, dyre- og planteliv, og en innføring i Swahili.

I reisemålstimene vil vi spesielt fokusere på øst-Afrika, som er den delen av det afrikanske kontinentet vi skal besøke mot slutten av året. Gjennom møter med afrikanske innvandrere i Norge, forbereder vi oss på kulturforskjellene som venter. Vi skal også engasjere oss i frivillighetsarbeid i nærområdet.

På vårparten reiser vi til Kenya og Tanzania, hvor du vil få oppleve hverdag både i byer og på landsbygda. Afrika er selvfølgelig det du får presentert i media – men det er også ufattelig mye mer. Kan hende du vil bli overrasket, og møte latter og raushet blant dem som har minst. Du vil oppleve, lære av og bli kjent med lokalbefolkning, oppleve safari i Ngorongoro og Serengeti, og strandliv på Zanzibar.

Bli kjent med en ny kultur, nye mennsker og få minner for livet.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

@veradietrichh vet å nyte en pudderdag på @strandafjellet!
Har du lyst til å bli godt kjent i et av landets beste skianlegg? Vi er på fjellet hver uke fra nyttår til vinterferien med Friflyt valgfag og skidager med hele skolen. Mange av linjene våre bruker anlegget også utenom valgfag.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #strandafjellet
📷@julie.semb
...

126 3

alesundfhs har valgfag glassblåsing. ⁠⠀
"Det har vært mange gleder - og noen få sorger. Sånn er glassblåserlivet" 😄⁠⠀
⁠⠀
#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs #glassblåsing
...

360 5

Fryser bittelitt

#alesundfhs #fhsliv
...

141 6

Hei alle neste-års elever!🤩 Jeg heter Julie, og er en av de ni som skal være stipendiater til høsten😊 Jeg er 19 år og kommer fra Tønsberg, og det siste året har jeg hatt drømmeåret på linja Sør-Amerika Xplore❤️Til høsten gleder jeg meg utrooolig mye til å være stipendiat på New Zealand friluft, og selvfølgelig å bli kjent med alle dere!!🤩 Dere har så ekstremt mye å se frem til!
I ukene fremover kommer de andre stipendiatene og jeg til å ta over denne kontoen for å presentere oss selv, og fortelle litt om hvordan det siste året har vært🥰
Har dere noen spørsmål om det kommende året, pakking, turer eller noe helt annet? Send meg gjerne en pm på @julie.semb😊
Håper dere alle har en kjempefin sommer, vi gleder oss MASSE til å møte dere!❤️ #alesundfhs #fhsliv
...

175 8

God morgen, alle vakre neste-års elever! 🌸 Eg heiter Julie, og er også en av stipendiatene til neste år. Eg kommer fra Norges vestligste by, Florø, og er 20 år gammel. Som elev på Ålesund fhs, gikk eg linja Australia Multisport 🤸🏻‍♂️🧗🏼‍♀️🏄🏻‍♀️ som har vert et sinnsjukt kult eventyr!!! Til høsten skal eg vere stipendiat på Canada Adventure Sports, som eg gler meg heilt vilt masse til. Uansett ka for linje dokke har valgt å gå, så er eg sikker på at dokke kommer til å trives. Dokke har utrolig masse gøy å se fram til, just wait and see. Det er ikkje lenge til vi møtes, og det beste året i livet dokkes står for tur!(!!) Still meg gjerne spørsmål om du lurer på nokke, så skal eg prøve å svare så godt eg kan. Vi ses i august! ❤️

#alesundfhs #fhsliv
...

148 3

Det ingen tvil om at årets kull koser seg. Et forfriskende høstbad, delt av elise_nygaard 😍 ⁠

#fhsliv #folkehøgskole #alesundfhs
...

369 1

Halla!! Jeg heter Jacob, og er en av de ni stipendiatene til høsten 😊 jeg er 20 år og kommer fra Askim, og det siste året har jeg hatt et sykt fett, morsomt og koselig år på Australia Backpack😁 Jeg skal være stipendiat på Europa Explore og gleder meg helt sykt til det, og til å møte alle dere❤️ Jeg skal styre denne instagramkontoen i noen dager nå og fortelle litt om mitt år✌🏼 Hvis dere lurer på noe om alt og ingenting om skolen og andre ting så er det bare å kontakte meg på pm på @jacob.sg.00 😊 Håper dere har en fet sommer, gleder meg masse til å møte dere ass!😁 #alesundfhs #fhsliv ...

103 6

Hei alle neste års elever!🥰 Jeg heter Ragne, og er en av stipendiatene til høsten! Jeg er 19 år og kommer fra Levanger i Trøndelag. Jeg gikk på linjen Afrika Mangfold, og hadde et helt fantastisk år!✨ Til høsten skal jeg være stipendiat på Reise, Bo og Fritid.❣️ De neste dagene vil jeg fortelle dere litt om det som venter dere til høsten! Jeg gleder meg veldig mye til å møte dere!🤩

Hvis dere lurer på noe angående folkehøgskole, pakking, fellesturer eller hva det enn måtte være, så er det bare å sende meg en pm!❤️
#fhsliv #alesundfhs
...

127 6

Studietur

Studietur til Afrika
Du får oppleve Kenya og Tanzania. I Nairobi besøker vi samarbeidspartnere som driver bistand og sosialt arbeid i Kibera og Mathare-slummen og møter mennesker i mange ulike livssituasjoner.Ved vakre Victoriasjøen ligger Asembo og Majiwa, der vil du få oppleve landsbylivet, bli innlosjert hos lokale familier, og få møte bestemoren til Obama.

I Tanzania får vi møte noen av landets 120 etniske afrikanske folkegrupper. Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti er fantastiske safariparker med giraffer, elefanter, løver og solnedgang på savannen. Et besøk på sagnomsuste Zanzibar tar oss tilbake til slavehandelens tid. Her kan du få oppleve krydderplantasje, eksotiske strender og snorkle eller dykke på et av kontinentets flotteste steder. Se fjorårets reiseblogg!

---

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Afrika Mangfold sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Alternative (rimeligere) turer

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for flere studieturer. På seks av våre linjer kan du velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du valgt reisemålslinje sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Linjer med mulighet for alternativ Europa-tur:

Australia Multisport

New Zealand Friluft

Kina Railway

Sør-Amerika Xplore

Canada Adventure Sports

USA Travelstudy

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Linjelærer


Ato Owusu-Addo

Ato er vår høvding fra Ghana. Få andre i folkehøgskolen kan formidle Afrika med så stor bakgrunnskunnskap og erfaring som som Ato.

Han har gjennom de siste 10 årene utviklet gode kontakter og kjennskap til Kenya og Tanzania, dit vår Afrikareise går. Ato underviser også i treningsvalgfag og fag om samfunnsforståelse og verdensforståelse.

Utdanning:
Ato har studert statsvitenskap og drama.