Foto: John Johnsen og Aida Urkedal

Søndag inntok elevflokken det som må sies å være en av verdens aller mest spennende byer når det gjelder religion, kultur og historie. Dagen startet i buss opp til Oljeberget. Dette er stedet hvor de kristne tror at Jesus steg opp til himmelen, og hvor en også tror han skal vende tilbake. Fra oljeberget begynte vandringen nedover mot byen. Vi var innom Getsemane, hvor Jesus ble tatt til fange. Videre til gravkirken, som er bygd over der en tror Jesus ble korsfestet og gravlagt. Vandringen endte tilslutt ved vestmuren, som er en rest av støttemuren etter det jødiske tempelet, som ble ødelagt av Romerne i år 70.

 

Mandag gikk turen først til Tempelplassen, hvor muslimenes klippedom nå ligger. Det var her på tempelplassen det store tempelet til kong Salomo lå tidligere. En tror også at paktkisten med steintavlene med de 10 bud ligger i dette området.

Turen gikk videre til Gordans Golgata. Dette er ett sted som noen tror at Jesus ble gravlagt. De fleste tror likevel at det er stedet hvor gravkirken ligger, som er det riktige stedet.

På kvelden fikk vi besøk av Mr. Roie Ravitzki. Han har vært direktør for «The Religious peace initiative. Organisasjonen tror at sann fred mellom Israelere og Palestinere bare er mulig om en har en felles tillit og rikdom i tradisjoner og religionene. Dette ble ett spennende møte, som gjorde at vi fikk en større forståelse for kompleksiteten i denne konflikten.