Ny morgen, nytt opplegg! Idag var det krokkodillesafari som stod for turen. Ferdig innsmurt med solkrem og myggspray tok vi turen ut på de australske elver med håp om å få se krokodiller. Dagen var delt i to, første del var en båtsafari, mens etter lunsj fikk vi et spennende og lærerikt innblikk i vegetasjonen og dyrelivet på land.

Vi var heldige på båt safarien, for allerede før vi rakk å starte fikk vi se en 4 meter lang han-krokodille. Langs elven så vi mange minikrokodiller før vi beveget oss inn i de litt større krokodillenes habitat. Der fikk vi se flere store hun-krokodiller. Vi lærte at temperaturen på land er i stor betydning for hvilket kjønn krokodillen blir. Dersom temperaturen er under 31,7 grader blir det mest sannsynlig en hun, dersom temperaturen er over 34,5 blir det mest sannsynlig en han. Størrelsen på han- og hun krokodillene er også ganske forskjellig. En hun krokodille blir sjeldent over 3,5 meter, mens en han-krokodille kan bli helt opp til 6 meter lang. Selvom safarien føltes litt vel lang så var det veldig gøy å se de viltlevende krokodillene. Da safarien var over ventet en god lunsj og pungrottene på oss ved lunsjområdet:)

Etter å ha spist satt vi oss inn i tilhengervogner bak en traktor. Guiden vi hadde som kjørte traktoren stoppet mange ganger på turen vi kjørte, og snakket om og viste frem mye forskjellig. Vi lærte blant annet om hvordan aboriginerne før brukte forskjellige typer blader og bark til et vidt spekter av ting. Vi lærte også om en spesiell type maur, og dens egenskaper. Mauren var spiselig, men all smaken lå i bakenden dens. Guiden som var en naturvenn uten like, lot oss derfor få lov til å slikke på en maurrumpe om vi ville. Smaken var utrolig syrlig, og man kunne kjenne smaken en god stund etterpå. Langs med runden vi kjørte så vi også noen få wallabyer, som er små kenguru typer. Vi fikk også litt generell informasjon om kuer, blomster, og landskapet. Etter vi kom tilbake fra rundet vi også smake på lokal te og brød.