I dag har Australia multisport vært på havrafting med ocean rafting. På en stor ribb dro vi ut på havet, der vi fikk se solen for første gang på turen (solbrent?). Turen gikk til Whitesundays nasjonalpark.

På den første av to muligheter vi hadde for å snorkle så noen av oss en skilpadde for første gang i Australia. Den andre muligheten vi hadde for å snorkle var på ett sted der det var lov å mate fiskene med spesiallaget fiskemat. Det gjorde at fiskene var vandt til mennesker og noen syns dette var skummelt. Andre syns fiskene var uvanlig store.

Vi avsluttet turen på Whiteheaven beach der sanden er en av de fineste i verden. Her ble vi tatt med på en guidet tur opp til et utsiktspunkt hvor vi ble fortalt hva det er som gjør dette området helt spesielt.Dette er et helt unikt område med strender som har blitt kåret til de fineste og reneste i verden. Den er kjent for sin finkornede sand og består av 98% silica. Det rare er at ingen av steinene rundt inneholder dette, og en tror derfor at sanden har kommet hit gjennom tusenvis av året som et resultat av havstrømmer. Vi oppdaget også at vi ikke ble brent på føttene når vi gikk på sanden. Ulik annen sand varmes ikke denne sanden opp av solen. Sanden er også så finkornet at den kan ødelegge det meste av elektronisk utstyr, samtidig som den kan brukes til å polere smykker og ringer.

Etter å ha fått god lunsj på båten fikk vi nyte dette spesielle området en stund til før ribben kjørte i full fart hjemover med skolens favorittsang på høyttaleranlegget.

 

Skrevet av Sara og Malin