Yes! Vi har gjennomført et år ved reiseskolen der alle turer og reiser har foregått i vårt eget vakre og innholdsrike Norge! Den lille rakkeren av et virus påførte oss denne erfaringa uten at vi akkurat ba om det, men det har gitt fine nye muligheter. Reiseskolen er nemlig ikke bare lange reiser, men ei holdning som preger alt vi gjør:

Basert på livsglede skal året være

ei indre reise, ei sosial reise og

ei reise ut i det ukjente!

Etter linjeoversikten kan du lese hva vi tror om neste skoleår (oppdatert 7. juni 2021)

Reisemålslinjene våre

Linjene våre er knyttet til reisemål og fokuserer på opplevelser og kunnskap innen friluftsliv, idrett, menneskemøter og samfunnsforståelse. I tillegg kan du utforske en mengde valgfag som du kan lese mer om på valgfagsida vår.

Opplevelser – fra adrenalinfylt kick til soloppgang i ørkenen:

Backpack Sunnmøre Australia

 

 

 

 


Forståelse og menneskemøter:

 

 

 

 


Idrett- og friluftslivopplevelser:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fordypningsvalgfag:

Fordypningsvalgfag velges i tillegg til en reisemålslinje over. Undervisning i fordypningsvalgfag foregår i valgfagtid og for dykking sin del, i blokker i løpet av skoleåret. 

 

 

 

 

 

 

 


Tilrettelagt linje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skoleåret 2021-22 

Vi har gjennom 2020-21 lært mye i å få maks ut av reiseopplevelser på tross av mye usikkerhet rundt all planlegging. Dette tar vi med oss til 2021-22 og vi lover alle søkere nok et fantastisk år ved reiseskolen!

Noen reiseopplevelser er dine personlige – hva skjer med deg gjennom hele skoleåret? Noen er sosiale – hva oppdager du i et fellesskap med andre og til slutt – hva skjer med deg når du blir med på noe du ikke har vært med på før? Dette kan like gjerne være å stå på scena i musikalprosjektet, klyve opp på Slogen eller å surfe ved Byron Bay. 

Linjene våre har litt forskjellig fagidentitet, noen går på opplevelser, noen på forståelse og noen gir deg erfaring i  friluftsliv. I tillegg kan du velge to fordypningsvalgfag som garanterer deg plass på eksklusive valgfag innen glass – porselen og dykking. Alle linjene gir en unik opplevelse av Norges vakreste vestkant; Sunnmøre – med øyer, fjorder og tinder. Nr 1 og 10 på Lonely Planets liste over det riktige å besøke i Norge, er vår fjord og vår by. Surfeparadiset Hoddevika ligger så nært oss at nær alle linjene drar dit, ofte flere ganger i året.

Reisene kommende skoleår

Her vil vi utover sommeren oppdatere hva vi tror om utenlandsreiser kommende skoleår. Følg med for de siste vurderingene.

Oppdatert 7. juni 2021:

  • Utenlandsreiser sammen med Ålesund folkehøgskole skoleåret 2021-22 vil nok forutsette at du er vaksinert.
  • Vi tror at vaksinering åpner for reise til Israel – Vestbredden alt i november 2021. Vi har bestilt felles skoletur dit 4.-14. november og har godt håp om at dette lar seg gjennomføre da eller i januar. Israel har åpnet for noen få lukkede grupper av turister alt i mai 2021. De skriver: «From July 2021, individual tourists will be able to enter Israel subject to several criteria (read on for more). Most Israel package tours and regular tours will resume. » Vårt Israelsprosjekt 2021-22 ser pr i dag gjennomførbart ut.
  • Vi tror at Norden er det første området som åpner opp for reiser. Deretter blir det mulig å reise i hele Schengen – Eu. Så blir det gjort gjensidige avtaler med land Norge stoler på om reising mellom landene. Dette kan være USA – Canada og New Zealand – Australia.  Vi holder det for svært sannsynlig at alle de nevnte områdene kan ta imot våre reisemålslinjer i mars 2022. 
  • Afrika og Sør-Amerika: Det kan hende det fortsatt er usikkerhet i mars 2022 rundt helsevesenet og smittesituasjonen i landene vi har brukt å besøke i Afrika og Sør-Amerika. For disse to linjene må vi kanskje vurdere å endre reisen dit den lar seg gjennomføre. Mulig at Peru må byttes ut med f.eks. annet land i Sør-Amerika eller tilsvarende reise i Europa, mulig at Kenya/Tanzania må byttes ut med et annet Afrikansk land eller et reisemål i Europa som kan gi oss noe av de samme kulturmøtene. Dette blir prosjekter som disse linjene får være med å utforme. Det kan også være at det skjer så mye med vaksinefordeling i verden og mutasjoner at pandemien på verdensplan er over i januar 2022, da kan vi reise til Afrika og Sør-Amerika som før.

Ikke vær redd for å ta kontakt med meg på sven@alesundfhs.no om du har spørsmål.

Vi utnytter tiden før ferieinnrykket starter til å male litt 👩🏼‍🎨🧑🏽‍🎨
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #oppussing #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

Jon William gikk på Friluft Sunnmøre New Zealand i år og her forteller han om hva folkehøgskole var for han!
De av dere som har gått fhs kjenner dere nok igjen, og dere som har til gode å oppleve et annerledes år får litt å tenke på:)
.
.
.
#fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

27 0

Marit hadde Glassblåsing Valgfag i år og har dette å si om faget:
"Eg syntes glassblåsing valgfag var utrolig gøy og spennende. Det var lærerikt og noe helt nytt. Det eg lærte gjennom valgfaget var hva glassblåsing egentlig er, og hvordan prosessen er. Eg lærte å være kreativ med noe helt nytt. Eg opplevde valgfaget svært lærerikt og interresant. Tidligere har eg aldri likt kreative fag fordi det har vært et press på å prestere bra for å få en god karakter. På glassblåsing valgfag var det kun for gøy, og man kunne utfolde seg selv uten at det gikk utover karakterene dine. Eg kommer aldri til å glemme hverken elefanten til Mari eller min ananas🥰Eg anbefaler virkelig glassblåsing! Og skryter ekstremt mye av valgfaget når folk spør hvordan det var på folkehøyskole. Eg er utrolig glad eg valgte det, og det at Cornelia var lærer, gjorde valgfaget bare endå bedre🤩"
.
Visste du at vi er den eneste folkehøgskolen som tilbyr glassblåsing som fag? I samarbeid med Celcius Glass Studio tilbyr vi både faget som valgfag og fordypningsvalgfag. Les mer på afhs.no!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #glassblåsing #celciusglassstudio
...

17 0

"Topptur på Sunnmøre har vært et av mange høydepunkter for meg dette året. Sunnmørsalpene Topptur Canada har utfordret meg, vist meg nye interesser og ikke minst gitt meg minner for livet. Jeg unner virkelig alle å få denne opplevelsen i den fantastiske naturen på Sunnmøre!"
- Ida
Elev på Sunnmørsalpene Topptur Canada 2019-2020 og stipendiat på Multisport Ball & Surf 2020-2021.
Sjekk ut @canadaafhs og @multisport_afhs for innblikk hvordan hennes to år på Ålesund Folkehøgskole har vært:)
Bildet er fra en fellestur med begge klassene til Via Ferrata Loen. En tur vi tar sammen med @newzealand_afhs og @utforskafhs hver høst.
Les mer om hva du kan forvente av kommende skoleår ved å følge lenken i bioen vår!
.
.
#alesundcas #alesundfhs #fhsliv
#enreiseforlivet
#dntung
#liveterbestute
...

47 0

Til lands og til vanns, et år på Sunnmøre byr på uendelig muligheter!
Her fra en nydelig vårdag midt i Ålesund sentrum i Brosundet med @utforskafhs
Lurer DU på hva du skal til høsten? Vi har oppdatert linjebloggene med innlegg om hva vi tenker for 2021-22. Les og bli inspirert på afhs.no/aktuelt 》 linjeblogger
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

18 0

Vi har nå åpnet for sesongen, og våre serviceinnstilte ansatte er klare for å hjelpe deg!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotell #camping #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

6 0

Er du klar til å hoppe i det?
Fortsatt ledige plasser på Multisport Ball og Surf.
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #alesundam #enreiseforlivet
...

20 0

Drømmer du om å stå på ei scene, synge i kor, lære deg å sy kostymer, skru lyd eller sminke? Hver høst setter vi opp en ny musikal! Her er det mulighet for å utfolde seg både bak og på scenen.
Bilder fra Løvenes Konge 2020.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

5 0

Vi har et variert utvalg på frokostbuffeten vår. Dette er noen av godbitene du kan velge mellom!
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #hotellfrukost #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

5 0

En av mine favoritt bilder fra sesongen som var med klassen.
elisedegnes i fin form nedover bjørkeskogen på en lite besøkt nedfart fra Ansokhornet. Jeg tar veldig mye bilder på tur i løpet av året og det er en del av jobben som linjelærer jeg verdsetter veldig. Heldigvis synes også elevene at det er kjekt å sitte igjen med flere hundre bilder av året og stiller gjerne opp når et godt bilde kan skapes:)
I dette bildet digger jeg kontrasten mellom en fargerik Elise og ruvende svarte og hvite trær.
Hun står godt på skia og det er bra fordi snøen var langt fra optimal akkurat denne dagen:)
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #fujifilmnordic #friflyt #liveterbestute #randofolk
...

30 0

Mange skal rundt omkring på norgesferie i år og får kanskje muligheten til å ta turen til Sunnmøre. Når du tar turen til vårt hjørne av dette fantastiske landet vil du oppdage at det er svært mye å ta av. Du skulle gjerne hatt et helt år å bli bedre kjent i denne ville landsdelen! Vi er veldig priviligert som får drive skole så nært Sunnmørsalpene! På fellesturer, valgfag, linjefag gjennom hele året kan du nyte godt av vår fantastisk beliggenhet og kjennskap til fjellet.
Her er et godt minne fra vår årlige tur til Slogen. Dette er en av de store klassikerene i Sunnmørsalpene og er bare en av flere enestående fjelloppøevelser du kan få med deg i løpet av et år hos oss.
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

31 0

Vi har fått god hjelp av tidligere ansatte til å plante blomster og gjøre det pent rundt inngangspartiet vårt til sommeren 🌸
-
#borgsommerhotell #ålesund #visitalesund #overnatting #norgesferie #visitnorway #alesundfhs #enreiseforlivet
...

1 0

Velkommen til en enda bedre soveopplevelse! I løpet av året har vi oppgradert de fleste av våre senger til noen som er litt lengre og litt bredere 🛏
-
#borgsommerhotell #hotell #ålesund #visitalesund #visitnorway #norgesferie #alesundfhs #enreiseforlivet
...

4 0

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.