Denne sida inneholder informasjon og lenker til skjema som er aktuelle for årets elever og for interne arrangement dette skoleåret. Lenke til påmelding oppfølgingskurs for fjorårselevene finner du under kortkurs. Trykk her.

Skjema for søknad om permisjon, melding om sykdom, søknad om besøk, melding om overnatte borte og ønske om samtale – trykk her! 

SKJEMA FOR MANGLER OG VEDLIKEHOLD – MELDING TIL DRIFTSLEDER – TRYKK HER

Koronainformasjon

Vi har opprettet en egen side der vi vil komme med oppdatert informasjon om opplegg og ordninger knyttet til Koronakrisen vi opplever denne våren. Trykk her!

Risiko og studiereiser våren 2020

Vi gjør kontinuerlig risikovurderinger av turer og reiser. I den litt spesielle situasjonen vi er inne i nå, deler vi med dette et dokument som sier noe om hvordan vi kartlegger risiko og hvordan vi setter tiltak i forhold til risiko. Det er mulig for dere som har lenka til dette dokumentet å legge inn kommentarer, men ikke redigere. Trykk her for å komme til dokumentet!

 

PÅMELDING AVSLUTNINGSFESTEN MED MIDDAG – trykk her for å gå til skjema!

Lørdag 11. mai 2019 tar vi farvel med årets elever og vi ønsker foreldre – foresatte velkommen til avslutningslørdagen. Program og påmeldingsskjema trykk her.

Program Lørdag 9. mai 2020:

Kl 13.00 Middag
Kl 15.00 Avslutningsfest

Kl 17.00 Ettermiddagsmat og avreise
Kl 20.00 Internatet stenges.

Vi har fått tilbud om overnattinger langs to ruter til Ålesund:

  1. Dere som kommer østfra eller nordfra over Dombås, kan velge å bestille overnatting på Bjorliheimen. Bare oppgi at dere skal til Ålesund folkehøgskole når dere bestiller og dere får 10% rabatt på prisene som står oppgitt på hjemmesiden.  Mer informasjon her: www.bjorliheimen.no
  2. Dere som kommer sørfra langs Vestlandet kan velge å bestille overnatting på Innvik fjordhotell. Her har vi fått disse spesialprisene som dere får når dere oppgir at dere skal til Ålesund folkehøgskole:
    – 1190 for eit dobbeltrom inklusiv frukost (595 pr. person) pr. natt.
    – 275 for ei ekstraseng pr. natt inklusiv frukost. Mer informasjon her: www.innvikfjordhotell.no

Begge disse stedene er passe langt unna til at dere kan kjøre til Ålesund lørdag formiddag etter fin frokost, få med dere avslutningsprogrammet, laste opp tilhenger og returnere til samme hotell på kvelden denne avslutningslørdagen.

Hjertelig velkommen til avslutningsdag for et flott elevkull ved Ålesund folkehøgskole!

 

 

 

Årsplan 

Mye av informasjonen for 2019/20 er lagt i Ålesund folkehøgskole-kalenderen hos Google. 

Klikk på +Google Calender nederst til høyre om du vil legge den til blant egne kalendre.

STØTT SOLIDARITET REISESKOLEN – TRYKK HER

Her har du mulighet til å støtte Solidaritet reiseskolen og du finner informasjon om kontonummer til prosjektet.

 

SØKNAD LEDERTRENINGSLINJE FOR ANDREÅRSELEVER

I Ålesund Folkehøgskoles opplegg for ledertreningslinja, regnes andreårselevene som elever og skal ha 24 timer undervisning hver uke. Samtidig er de ansatt som miljøassistenter for å gjøre annet arbeid i 12-17 timer i uken. De har dermed forpliktelser og rettigheter som ansatt. Forpliktende avtale om skoleplass og arbeidsavtale gjennomgås og underskrives ved tildeling av plass.

Vi ønsker oss et team som fungerer godt sammen. Kommende skoleår åpner vi for inntil 8 stipendiatplasser inklusiv eventuelle utenlandske søkere. Minst to av disse må være gutter. Teamet bør dekke et spenn av interesser fra idrett til kulturaktiviteter til kristent arbeid. Status: Alle 8 plassene på dette programmet er besatt for skoleåret 2019-20. Følg med her om det er aktuelt at du søker for 2020-21. Søknadsskjema blir lagt ut medio desember 2019.

DEL-ÅLESUND FOLKEHØGSKOLE-AKSJONEN – TRYKK HER FOR Å KOMME TIL REGISTRERINGSSKJEMA!

Vi holder stadig på med å dele Ålesund folkehøgskole med stadig flere. Trykk på lenka over:)

Aksjonen handler om å gjøre skolen vår kjent for nye søkere.  Takk til alle dere som står på for å gjøre Ålesund fhs kjent blant venner og kjente.

 

Turheftet til Israel og Vestbredden

Program  for årets tur (2019) til Israel og Vestbredden kan du lese på issuu her.

Ønsker du å laste ned Israeltur hefte 2019 til egen enhet, trykk her.

 

Årsplan for skoleåret 2020-21

Årsplan legges ut her ca 25. januar 2020. 

Kostnadsoversikt 2019-20

Betalingsplan

 

FORSIKRINGSORDNINGER

Skolen dekker noen forsikringsordninger med dekning som beskrevet i punktene nedenfor. Forøvrig er det opp til den enkelte å sørge for den forsikring en føler en har behov for i forhold til private eiendeler og utvidet dekning ulykke / livspolise. Vi krever også at hver enkelt har en gyldig reiseforsikring med dekning under de turene vi gjennomfører i skoleåret. Ofte er eleven dekket av familie reiseforsikring hjemmefra, men undersøk dette.

Kollektiv ulykkesforsikring    
IMFTilleggsforsikring betalt av skolenTotaltEgenandel
Medisinsk invaliditet5,6 G4,4G10G
Død1,1 G1,1G
Behandlingsutgifter0,8GInntil 0,5 Ginntil 1,3 G1000,-
Utvidet kollektiv ulykkesforsikring
25 elever og 50 elever en dag i Loen i Via Ferrata
Betales av skolenTotaltEgenandel
Medisinsk invaliditet10 G10G
Død1 G1 G
BehandlingsutgifterInntil 0,5 GInntil 0,5 G1000,-
Aktivitet som er omfattet:
Strikkhopp
Fallskjermhopp
Hanggliding
Paragliding

 

 

Åpningsdag og åpningsfest

Frammøtedagen er lørdag 24. august. Du kan komme utover dagen og installere deg på rommet du skal ha. Vi tar offisielt imot elever fra lørdag kl. 10.00. Trenger du å komme tidligere, må du ta kontakt med skolen for å gjøre spesiell avtale med oss. Internatet er i bruk til utleie i sommer og du kan ikke regne med å flytte inn på ditt rom før tidligst ut på kvelden fredag 23. august.

Kl. 14.00: Rullering mellom informasjonsmøte og middag. Du får informasjon ved oppmøte om hvilke grupper som spiser først og sist. Foreldre og foresatte er invitert til middag.

Kl. 17.00:    Åpningsfest i festsalen. Denne festen er åpen for alle. Du og de som følger deg til skolen er hovedgjester.

Kl. 19.00:   Kveldsmat

Vi har dessverre ikke mulighet til å ta imot overnattingsgjester denne helgen da internatrommene fylles opp av elevene. Det er flere overnattingssteder i nærheten for foreldre og venner som vil være med på oppstarten:

Norlandia Baronen Hotell, Spjelkavik, ca 4 km fra skolen – tlf. 70 14 70 00, her får du 10% rabatt dersom du henviser til avtale med Ålesund Folkehøgskole.
I sentrum av Ålesund er det mange hoteller å velge mellom, ca. 14 km fra skolen. Se www.visitalesund.com.

 

 

PÅMELDING VENNE- OG FAMILIEHELG – nytt påmeldingsskjema legges ut i september 2020

Programmet for helga 22.-24. nov 2019.

Fredag
kl. 18.00-19.15: Kveldsmat
kl. 20.00: Kulturkveld med folkehøgskolepuls.

Lørdag kl. 09.30: Frokost
kl. 10.00: Avreise fra skolen til Ålesund –> Omvisning.
kl. 15.00: Middag på Borg
kl. 17.00: Foreldresamling i amfiet.
kl. 18.00: Musikalframføring i festsalen
kl. 19.30: Kveldsmat
kl 22.00: Kveldskos i peisestua for de som er igjen på huset.

Søndag kl. 09.30: Frokost

Vi tilbyr en pakke for helga for kr. 350,- pr. voksen og kr 150 pr barn under 16 år. Da kan du fritt komme til alle måltid som er satt opp i programmet, jubileumsseminaret og byomvisningen. Prisen gjelder uavhenging av hvor stor del av helga en benytter seg av.

Det kan være vi klarer å overbefolke internatet og skolebygg med noen venner på madrasser rundt om, men som hovedregel må foreldre ordne overnatting utenfor skolen. De som viser til Ålesund folkehøgskole når de kontakter Baronen hotell, kan få 10% rabatt. Ellers anbefaler vi ulike tilbud på hotellkjedenes hjemmesider og Coop hotellkupp.

Vi ønsker at flest mulig betaler på forhånd til kontonr 8220 02 20788 eller vipps 88218. Merk innbetaling Familievennehelg. Lenke til påmeldingsskjema – trykk her!

PÅMELDINGSFRIST: 15. november

Hjertelig velkommen til Ålesund folkehøgskole!